Veilig fietspad Garnwerd -Winsum; oproep

Oproep aan Garnwerders om de raadsvergadering van 10 juli te bezoeken

Beste dorpsgenoten,

Op de agenda van de raadsvergadering van Winsum op dinsdag 10 juli a.s. staat (eindelijk) een voorstel om een fietspad aan te leggen van Garnwerd naar Weidelust, langs het huidige Pieterpadtracé. Het oorspronkelijke plan (fietspad langs de dijk) is om allerlei redenen verlaten. Het is de bedoeling om dit fietspad op zeer korte termijn te realiseren. Reden tot vreugde, op zich.

Maar: dit is maar de helft van het verhaal. Hiermee hebben we nog niet een veilige route voor fietsers naar Winsum! Met name voor schoolkinderen is het van belang ook een veilig vervolgpad aan te leggen van Weidelust naar Winsum.

Op de ledenvergadering van de dorpsvereniging is afgesproken dat een groepje dorpsgenoten, te weten Harry, Joris en Fokko, zich hard zou maken voor een veilige fietsroute. Dat hebben ze gedaan, in overleg met het bestuur van de dorpsvereniging. Aan alle fracties zijn brieven verzonden met het verzoek om op korte termijn ook een plan te ontwikkelen voor deel 2 van de fietsroute.

In de raadsvergadering van 10 juli zal Harry Hummel hierover inspreken namens het dorp. Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk Garnwerders naar de raadsvergadering komen om te laten dat het ons ernst is. De vergadering begint om 19.30 uur.

Wij hopen dat zo vele mogelijk dorpsgenoten aanwezig zijn!

Bestuur dorpsvereniging

Eén reactie

  1. Hans an Reijswoud

    Dat fietspad moét er komen. Ik hoop ook op steun van mensen die destijds voor aansluiting bij het Westerkwartier hebben gestemd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.