auto’s

Garnwerd heeft de beschikking over een elektrische deelauto. Een auto die vooral geschikt is voor de kleinere ritten, tot 120 km., zoals boodschappen, kinderen vervoeren, tandarts- en doktersbezoek. Het idee is om een alternatief te bieden voor de eigen tweede auto, die vaak voor die doeleinden wordt gebruikt. Een eigen tweede auto met verbrandingsmotor is minder milieuvriendelijk en zal ook hogere maandelijkse kosten met zich meebrengen. 

Gemakkelijk, goedkoop en milieubewust

De deelauto is ook goed te gebruiken als u zich inzet om dorpsgenoten te helpen als die bijvoorbeeld van hulp afhankelijk zijn met boodschappen of doktersbezoek. U hoeft dan niet uw eigen auto te gebruiken.

Handig in gebruik

Het gebruik van de deelauto is eenvoudig; met een app op uw smartphone maakt u een reservering en kunt u de auto openen en afsluiten. U krijgt maandelijks een factuur voor het gebruik van de auto, met een overzicht van de tijden en kilometers. Het aansluiten en afkoppelen van de laadpaal is eenvoudig en gebeurt met gebruik van een laad-pas die bij de auto hoort. De auto staat centraal in het dorp, bij de laadpaal halverwege de Krassumerstraat.

Laadpaal

De blauwe Nissan Leaf staat centraal in het dorp, bij de laadpaal halverwege de Krassumerstraat. De auto staat er al een tijdje maar nu ook de laadpaal eindelijk op de juiste plek is geplaatst wordt het interessant er ook met een grotere groep gebruik van te maken. De bedoeling is dat de auto gaat rijden op de stroom die we zelf met onze zonnepanelen opwekken. Energie vanOns dus.

Interesse?

Voor meer informatie ga naar http://gloedgarnwerd.nl/deelauto/

Reacties zijn gesloten.