AED

Sinds een aantal jaar hangt er een openbare AED in het dorp. Aanvankelijk aan de school, nu aan de gevel van Garnwerd aan Zee. Wanneer omstanders een calamiteit (= hartstilstand) melden bij 112 worden de burgervrijwilligers van Hartslag.nu via een app opgeroepen als zij zich binnen een afstand van 6 minuten van het slachtoffer bevinden. Van de beschikbare vrijwilligers wordt een deel naar de plek van de calamiteit gestuurd, en twee personen krijgen een seintje om de AED op te halen. In het appbericht staat ook de code waarmee de AED kast kan worden geopend. U kunt deze code op het cijferslot invoeren, gevolgd door ‘Start’. Hierna draait u de zwarte knop een kwart slag met de klok mee zodat u de deur kunt openen en de AED mee kunt nemen naar de plek van het ongeval.

 

Het beheer van de AED ligt op dit moment bij Robbert Vermeulen. Hij zorgt ervoor dat de AED altijd een volle batterij heeft, dat de plakkers/electroden niet verlopen zijn en dat de AED regelmatig getest wordt.
Bent u in het bezit van een reanimatiediploma met of zonder AED aantekening, dan kunt u zich aanmelden via de site van hartslag.nu.

Reacties zijn gesloten.