Energiebesparing

Naast het realiseren van energie opwekprojecten wil de commissie energie inwoners ook ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Commissie energie en GLOED  faciliteren in samenwerking met GrEK-Buurkracht een energiebesparingsproject voor geïnteresseerde inwoners van Garnwerd. In januari 2018 is er daarom in ons dorp een warmte detectie camera beschikbaar. U kunt dan gratis en geheel vrijblijvend een warmte scan van uw woning laten maken.

Deze warmte scan geeft inzicht in de minder goed geïsoleerde delen van uw woning. Denk daarbij aan gevels, ramen, deuren, vloeren en daken. Op basis van deze warmte scan kan een verbetervoorstel worden gemaakt. Vervolgens kan uw woning op de juiste plekken worden na-geïsoleerd.

Door dit collectief aan te pakken kunnen tegen een scherpe prijs verbeterpakketten worden ingekocht. Ook worden de mogelijkheden tot  financiering (via de provincie) tegen een zeer lage rente bekeken waardoor u uw investering snel kunt terug verdienen. De details zullen bij voldoende animo verder worden uitgewerkt door GLOED en GrEK-Buurkracht.

Voordat het zover is bieden we u eerst de mogelijkheid om geheel gratis uw woning te laten inventariseren op warmte lekken. Als u geïnteresseerd bent of verdere vragen hebt kunt u zich aanmelden  via deze website (button “isolatiescan”) of  bij Martin Noorda (info@shiatsuwinsum.nl ).  Vervolgens zal een afspraak met u  worden gemaakt om de warmtescan in te plannen.

Over het vervolg wordt u geïnformeerd via de mail.

 

 

Reacties zijn gesloten.