Het Lichtekoor

tumblr_loja1mER9U1r00welo1_500Het Garnwerder zangkoor ‘Lichtekoor’ bestaat uit een groep enthousiaste vrouwen (met een ledenaantal rond de 25), die plezier maken net zo belangrijk vindt als zingen. Ze repeteren in de basisschool van Garnwerd (Kromme Akkers) op dinsdagavond. Het is een eigenzinnig stel en kletst elkaar de oren van de kop. Ze moeten dan ook regelmatig worden teruggefloten door de leiding.
Nou, laat dat maar over aan creatieve duizendpoot Miranda Bolhuis! (zingen bij de Full Minties, acteren, presenteren, enz.) Met het juiste mengsel van humor/strengheid weet ze haar ‘meisjes’ wel te temmen. Samen met bandlid/gitarist Harry Voornhout studeren ze in no time meerstemmige liedjes in, variërend van pop tot smartlap.Naast het zingen wordt er gehamerd op presentatie en fun.
En dat zie je ook terug in de optredens. Ze hebben een ruim kleding repertoire van bloemenjurken tot zwart-rood combinaties. Het is een feest om naar te kijken en luisteren!

De naam Lichtekoor is een verbastering van lichtekooi. Gehuld in pikante kledij namen ze jaren geleden deel aan een groot toneel/zangspektakel van Rederijkerskamer Io-Vivat , geregisseerd door Harm-Ydo Hilberdink. Van lichtekooi naar Lichtekoor was een klein stapje. Het koor stond toen nog onder leiding van Rika Dijkstra, van de Koning en de Dame in Aduarderzijl. Bij haar leerden ze om ontspannen en overtuigend te zingen. Het waren legendarische repetities in het mooie ouwe Waarhuis waar altijd uitgebreid geëvalueerd werd en de kroegbaas met losse hand schonk.

Contact? dat kan via Marjanne Sorgdrager,  ms@zilver-is-spreken.nl

Reacties zijn gesloten.