Energie

Deze commissie werkt aan een duurzaam Garnwerd, waarbij winsten uit energieproductie en levering voor de dorpsbewoners worden behouden en besteed in eigen dorp. De commissie bestaat uit Joris de Winter (vertegenwoordiger), Martin Noorda, Sjoerd Betten, Nynke Veenstra en Fryrk van der Molen. Contactpersoon uit het bestuur van de dorpsvereniging is Nynke Veenstra.

 Wapenfeiten:

Oprichting Groninger Energiekoepel, waardoor drie Noordelijke energiekoepels energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam konden oprichten. Daarmee is het voor inwoners van dorpen als Garnwerd mogelijk te kiezen voor afname van zo duurzaam en lokaal mogelijke energie, die tegelijkertijd goed is voor de dorpskas. Met dat geld kan/wil Garnwerd op termijn weer andere duurzame dingen doen!

Oprichting energie coöperatie GLOED en zonnecollectief. Voor inwoners van Garnwerd en omstreken is het  mogelijk  geworden gezamenlijk zonne-energie op te wekken voor eigen gebruik. Hiervoor is energie coöperatie GLOED opgericht. Het eerste zonneproject is in maart 2016 geopend. De energie wordt geleverd aan het eigen energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam. Nieuwe projecten zijn in voorbereiding.

 

Wil je contact? Stuur een mail naar gloed@garnwerd.eu of loop langs bij een van de commissieleden

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.