Energie

Deze commissie werkt aan een duurzaam Garnwerd en omstreken, waarbij winsten uit energieproductie en levering voor de dorpsbewoners worden behouden en besteed in eigen dorp. De commissie bestaat uit Joris de Winter (vertegenwoordiger), Martin Noorda, Nynke Veenstra, Fryrk van der Molen en Pieter Malfiet. Contactpersoon uit het bestuur van de dorpsvereniging is Harry Hummel.

 Wapenfeiten:

Oprichting Groninger Energiekoepel, waardoor drie Noordelijke energiekoepels het noordelijke energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam (nu Energie van ons) konden oprichten. Daarmee is het voor inwoners van dorpen als Garnwerd mogelijk te kiezen voor afname van zo duurzaam en lokaal mogelijke energie, die tegelijkertijd goed is voor de dorpskas. Met dat geld kan/wil Garnwerd op termijn weer andere duurzame dingen doen!

Oprichting energie coöperatie GLOED en zonnecollectief. Voor inwoners van Garnwerd en omstreken is het  mogelijk  geworden gezamenlijk zonne-energie op te wekken voor eigen gebruik. Hiervoor is energie coöperatie GLOED opgericht. Het eerste zonneproject is in maart 2016 geopend. De energie wordt geleverd aan het eigen energiebedrijf Energie van Ons. Nieuwe projecten zijn in voorbereiding.

Wil je meer weten kijk ook eens op www.gloedgarnwerd.nl en https://energie.vanons.org/cooperaties/gloed/

Heb je vragen of ideeën? Stuur een mail naar gloed@garnwerd.eu of loop langs bij een van de commissieleden

Reacties zijn gesloten.