Risktoernooi

0007Aan het einde van het jaar vindt hij plaats: het Open Garnwerder Risk Toernooi. Elk jaar gegarandeerd spanning en gezelligheid!

Ook dit jaar weer in aantocht; het Open Garnwerder RISK-toernooi. Het vindt plaats op zaterdag 28 december 2019
Aanvang eerste ronde: 19.45 uur
Opgeven kan tot 27 december 2019 via: M.VIERSEN@KPNPLANET.NL   Het wordt deze keer op een andere locatie gehouden, nl. bij Garnwerd aan Zee. (Hunzeweg 38 A, Garnwerd)
Foto’s van editie 2019:

 

In de Ommelander verscheen onderstaand stukje.


Open Garnwerder RISK-toernooi 2016;

Winnaar van het jaarlijks terugkerend RISK-toernooi: Robert Bezema.
Zaterdagavond, 17 december 2016, hadden zich rond 20.00 uur 19 deelnemers verzameld in de bovenzaal van Café Hammingh. Inzet was de eeuwige roem en een kleine herinnering voor de winnaar. Aan het begin van de avond werden nog even de belangrijkste regels doorgenomen en daarna kon er gestart worden.
Binnen 3 kwartier was het Wouter Slangenberg die zich als eerste had verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Na iets meer dan een uur speeltijd kwam er een eind aan de eerste ronde. Er gingen 12 personen door naar de halve finale, 4 tafels met 3 spelers.risk

Ook hier zat het tempo er goed in. De winnares van vorig jaar, Trienke Swieringa, was binnen 20 minuten al verzekerd van de finale. Een paar tellen later was ook de 2e finalist bekend: Robert Bezema. Daarna volgden al snel Roland Slangenberg en Mark de Groot (winnaar 2014), het kwartet was compleet.


Even na tienen begon de finale. De “verliezers” gingen oefenen voor volgend jaar of een potje klaverjassen.

De finale was zeker geen gelopen race, er werd fanatiek gestreden maar binnen anderhalf uur was er nog geen winnaar. Waarschijnlijk hadden ze nu nog aan de tafel gezeten maar er moest wel een winnaar komen. Door één van de uitbaters van café Hammingh, Bert Lange, werd een envelop getrokken om te bepalen wie de winnaar zou worden. De gene die de meeste landen en legers had werd tot winnaar uitgeroepen. Dit werd Robert Bezema.

Einduitslag:
1. Robert Bezema
2. Mark de Groot
3. Roland Slangenberg
4. Trienke Swieringa

De foto’s van het toernooi zijn hier te bekijken.

Dit was alweer voor de 8e keer dat het “Open Garnwerder RISK-toernooi” werd georganiseerd. De datum voor de 9e is ook al geprikt: zaterdag 16 december 2017.

 


riskOpen Garnwerder RISK-toernooi 2015; Winnares komt uit Bedum!

Zaterdagavond, 19 december, vond alweer voor de 7e keer het “Open Garnwerder RISK-toernooi” plaats. In de bovenzaal van Café Hammingh hadden zich 21 deelnemers verzameld om te strijden voor de eeuwige roem van dit toernooi. Nadat nog heel even de belangrijkste spelregels werden doorgenomen kon er om 20.00 uur gestart worden aan 3 tafels met 4 deelnemers en 3 tafels met 3 deelnemers. Rond 21.30 uur gingen per tafel de nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde. De afvallers bleven gezellig zitten en oefenden alvast voor de volgende keer. Na ruim een uur spelen waren de 4 finalisten bekend: Richard Kramer (winnaar 2014), Maaike Viersen (winnaar 2009) en de zussen Trienke en Aly Swieringa. Richard Kramer kon niet op tegen het “oorlogsgeweld” van de dames. Of was er sprake van één of ander complot? Tenslotte waren de 3 vrouwen wel familie van elkaar. (nichtjes) Met de opdracht: verover totaal de continenten Azië en Zuid-Amerika had Trienke Swieringa de medefinalisten binnen een uur op de knieën. Ook dit jaar kunnen we weer terug kijken op een geslaagde avond.

Klik hier voor een fotoimpressie

Oh ja, het volgende toernooi staat alweer in de agenda van Café Hammingh, 17 december 2016 om 19.45 uur.

Miente Viersen.

 


* impreressie toernooi 2014

Reacties zijn gesloten.