Afval & recycling

Groene/Grijze container
Vanaf 1 januari 2020 valt de vuilnisophaal onder de gemeente Westerkwartier. Iedereen in het dorp heeft hierover bericht gekregen onlangs van de gemeente. Het is handig de afvalkalender 2020 te downloaden en uitgeprint op te hangen. Zie deze link. Heeft u een buur die geen internet gebruikt? Graag een kopie brengen! Helaas brengt de gemeente Westerkwartier geen gedrukte afvalkalender meer uit.afvalPapier
In 2022 op zaterdag 5 maart, 4 juni en.. (volgt).
Vanaf 9:30. Graag papier voor deze tijd op straat zetten. Willen de bewoners van de Burgemeester Brouwersstraat no. 2 t/m 20 en 1 t/m 9 hun oud papier bij het oude schoolplein zetten? En willen de bewoners van de Renteniersgang hun oud papier vooraan bij de Hunzeweg zetten?

Ook staat er achter de basisschool op de parkeerplaats een container waar op werkdagen papier in kan worden gedeponeerd. Opbrengsten van de inzameling en de container gaan naar de basisschool. Voor vragen kunt u contact opnemen met Anita Nooren .


Glas
Tegenover het Woaterbörgje (hunzeweg 40) staat op de parkeerplaats een glasbak.


Kleding
Tegenover het Woaterbörgje (hunzeweg 40) staat op de parkeerplaats een container van Humana voor kleding.
Humana zamelt circa 10 miljoen kilo textiel in per jaar. De chauffeurs van Humana halen het ingezamelde textiel op en brengen dit naar sorteercentra op verschillende locaties in Nederland. Hier wordt het textiel op kwaliteit en soort uitgezocht. Door een zeer groot internationaal netwerk zorgt Humana ervoor dat circa 85% van alle ingezamelde kleding een tweede leven krijgt en wordt herdragen. Meer info..


Klein chemisch afval

Brengen: Mileustraat Grootegast.

Diverse winkels hebben inlevermogelijkheden voor batterijen.Bruikbare huisraad:

Goud Goed
Het Aanleg 5
9951 SJ Winsum
(0595) 444570
Meer info en openingstijden


Grof vuil

Brengen: Milieustraat Grootegast 

Laten halen: Milieudienst Groningen tel 050-3671000

 

Reacties zijn gesloten.