Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik 2023
Het gaat door!! om 13.00 uur bij de steiger van het pierenbad. Meer informatie hier.Nieuwjaarsduik 2020
Traditioneel op Nieuwjaarsdag, 13.00 uur bij de steiger van het pierenbad. Dit jaar wordt er ook gerekend op de stoere Garnwerder vrouwen die het hele jaar door in weer en wind de dag beginnen met een onderdompeling in het Reitdiep!


Nieuwjaarsduik 2019
Dames en heren Garnwerders; bij gebrek aan vorst is er zoals jullie weten één dezer dagen een andere manier om wat af te koelen na al dat feestgedruis: onze eigen nieuwjaarsduik in het reitdiep. Traditiegetrouw kunt u allen op 1 januari (om 13.00 uur) bij het pierebadje te water. Dit jaar is Hamming daarbij geopend tussen 12.00 uur en 16.00 uur en staat de snert klaar!

Maar voor wie dan.. nóg niet is afgekoeld/ zin heeft in meer/ benieuwd is wáárom je op knapt van zo’n sprong in het koude water is er nóg wat leuks. ‘Buurman’ Karel Jonker (uit Feerwerd) organiseert (samen met o.a. Koen de Jong en Douwe vd Berg) weer een nieuwe editie van Freezeland, :
“Durf jij het aan om in je korte broek of zwempak op 5 januari 2019 naar het Lauwersmeer te komen voor de start van een Cool(new)Year? Je gaat dan in zwemkleding en sportschoenen hardlopen, bootcamp, ademhalingsoefeningen volgens de Wim Hof Methode en zwemmen in het koude water van Lauwersmeer. Koude prikkels, ademhalingsoefeningen en beweging, hebben een positieve invloed op je fysieke en mentale welzijn. Je wordt vitaler en beïnvloed je gezondheid.

  • Toename witte bloedcellen (verhoogde weerstand en voorkomen van laaggradige ontstekingen)
  • Aanmaak van bruin vet (helpt bij afvallen, versnelt je stofwisseling en stabiele lichaamstemperatuur)
  • Sterkere spieren (meer zuurstof, betere stofwisseling)
  • Verbeterde concentratie (op je werk, tijdens sport en in het verkeer)
  • Toename zelfvertrouwen (je kunt meer dan je denkt!)”

3 reacties

  1. Big band is op oudjaarsdag. dit is de nieuwjaarsduik

  2. Je hebt helemaal gelijk Erwin, ik heb het aangepast. Bedankt voor het melden!

  3. de beste wensen voor de fam. bonsing uit de rakenstraat.groetjes uit Scheveningen.jammer dat ik er dit jaar niet bij was.maar we hebben de foto;s nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.