Energie uit eigen dorp (Energie Van Ons)

Dorpsvereniging Garnwerd is (via de Groninger Energiekoepel, GrEK)  medeoprichter van Energie van Ons (voorheen Noordelijk Lokaal Duurzaam), de enige coöperatieve energieleverancier in Noord-Nederland. Samen met circa 65 dorpsverenigingen en/of energiecoöperaties in Noord-Nederland zijn we eigenaar van deze energieleverancier. Energie van Ons is een coöperatie en heeft dus geen winstoogmerk. De winst van de coöperatie vloeit terug naar de kleinere lokale energiecoöperaties zoals de dorpsvereniging Garnwerd/GLOED. Dit in tegenstelling tot andere energieleveranciers waar zeggenschap over de winstbesteding ontbreekt.

Energie van Ons levert dus duurzame energie maar ondersteund  ook het opwekken van lokale  energie waaronder het zonnecollectief van Garnwerd. De elektriciteit die we met het zonnecollectief opwekken leveren we  dus aan ons eigen coöperatieve energiebedrijf. Zij

Wilt u zich ook aansluiten bij onze eigen coöperatieve energieleverancier? Ga dan naar;  https://energie.vanons.org/cooperaties/gloed/ en meld u aan als klant.

 

Reacties zijn gesloten.