Kor van Dijk & co. en het Garnwerdse orgel.

In de serie wekelijkse orgelconcerten in het kerkje van Garnwerd zal Kor van Dijk op zaterdag 10 juli spelen. Daarbij zal hij bij regelmatig als begeleider op het orgel optreden van trompettist Klaas Dijkstra en op de piano van de zangeressen Ellen Palmen en Josefien Dijkstra. Elk van de musici brengt onvermijdelijk zijn/haar eigen voorkeur voor componisten mee. Het geheel krijgt hierdoor een uitgesproken gevarieerd karakter. Want niet alleen is er de afwisseling van de uitvoerenden en hun verschillende instrumenten, maar ook van de muziekstijlen van de uitgevoerde werken.

Werken die zullen worden uitgevoerd zijn van de volgende componisten/musici:

Jan de Haan: Vijf delen voor trompet cyclus
Bach, Dvorzak, Gounod en Gerswin: Diverse liederen, zang
Amy Winehouse, Caro Emmerald en Rihanna: Diverse liederen, zang
Jan Pieterzoon Sweelinck: Twee stukken voor orgel

Het concert vindt plaats in het kader van de wekelijkse orgelbespelingen in juni en juli. Elke zaterdag van 16.00 uur tot 17.00 uur wordt er in deze maanden een bespeling verzorgd. De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen dus vrij in- en uitlopen, want het doel is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Het van Dam orgel uit 1809 is één van de vele historische orgels in de oude kerken van Groningen, die het waard is om meer muzikale aandacht te krijgen.

Samenvatting van het programma voor 10 juli:

Tijd: zaterdag 10 juli juni van 16.00 – 17.00 uur;

plaats: kerkje van Garnwerd;

inloopconcert door Kor van Dijk (orgel en piano), Klaas Dijkstra ( trompet ), Ellen Palmen (zang) en Josefien Dijkstra (zang);

programma: muziek van Jan de Haan, Bach, Dvorzak, Gounod, Gerswin, Amy Winehouse, Caro Emmerald, Rihanna en Jan Pietsrsz. Sweelinck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.