Orgelbespeling 3 juli in Garnwerd door Ties Wildeboer

Jonge organisten en oudere organisten, amateurs en professionele organisten, gelovige en ongelovige organisten – ze spelen elk op hun beurt elke zaterdag een uur hun favoriete muziek in de kerk van Garnwerd. Want ze delen één passie: die voor het orgel en speciaal voor de vele prachtige historische orgels van Groningen en Friesland.
Het orgel van Garnwerd is er slechts één van. Gebouwd in 1809, dus meer dan 200 jaar geleden, door orgelbouwer van Dam en zijn zoons. Trouwens, de kerk zelf is nog veel ouder en stamt uit de 13e eeuw.


Op 3 juli zal Ties Wildeboer het orgel bespelen. Ties is sinds 1990 een veelzijdige en bekende organist in de provincie Groningen. Zo is hij kerkorganist in kerken van Appingedam, Siddeburen en Onderdendam/Bedum. Daarnaast is hij onder meer lid van de orgelcommissie van de Stichting Oude Groninger Kerken. Hier bewaakt hij, samen met zijn mede-commissieleden, als orgelmentor de staat van verschillende (historische) Groninger orgels, en leidt mede excursies naar deze instrumenten. Hij zal daarom met extra plezier op het Garnwerder orgel spelen, omdat dit net een deelrestauratie heeft ondergaan.
Het programma dat Ties Wildeboer ten gehore zal brengen heeft als thema ‘In herinnering’ en bestaat met name uit werken van componisten waarvan we dit jaar hun overlijden kunnen herdenken. Enkele voorbeelden: Jan Pieterszoon Sweelinck (overleden 400 jaar geleden), Marcel Dupré (overleden 50 jaar geleden) Hendrik Andriessen (overleden 40 jaar geleden), Jean Langlais (overleden 30 jaar geleden).

Zoals steeds bij de wekelijks orgelbespelingen in juni en juli, zal het concert plaatsvinden van 16.00 uur tot 17.00 uur en is de toegang gratis.

Het programma voor de komende zaterdag is als volgt:

3 juli van 16.00 – 17.00 uur;
orgelbespeling door: Ties Wildeboer;
plaats: kerkje van Garnwerd;
gratis toegang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.