Ga mee op museumexpeditie in het Westerkwartier en bouw je eigen minimuseum

(van gem. Westerkwartier)

Vanaf vandaag kun je in het Westerkwartier je eigen minimuseum bouwen. De musea in het Westerkwartier zijn het afgelopen jaar zwaar geraakt door de lockdown. In deze periode is nagedacht over een manier om weer (jonge) bezoekers naar de musea te laten komen. Hiervoor is een minimuseum ontwikkeld maar liefst alle (16) musea in het Westerkwartier doen hier aan mee.

Speciaal voor de jeugd

Het minimuseum is speciaal ontwikkeld voor de jeugd. Het minimuseum bestaat uit een bouwplaat en losse kaarten. Bij een bezoek aan een museum in het Westerkwartier ontvang je een klein voorwerp wat iets met het museum te maken heeft. Met behulp van de kaart, waar een uitleg op  staat, kun je dit voorwerp in het minimuseum neerzetten of hangen. De bedoeling is natuurlijk om alle musea te bezoeken en hiermee je museum helemaal vol te krijgen.

Kennismaking  met de cultuur en geschiedenis van het Westerkwartier

Het gaat niet alleen om voorwerpen verzamelen, want door het bezoeken van de musea maakt de jeugd kennis met de cultuur en de geschiedenis van het Westerkwartier. Zo leren ze bijvoorbeeld in museum Wierdenland hoe wierden zijn ontstaan. En in het Abel Tasman museum in Lutjegast horen ze alles over de beroemde ontdekkingsreiziger in het Westerkwartier. Daarnaast zijn er ook bijzondere musea, zoals een museum vol met blikken en trommels en een wasmachine museum. Elk museum heeft zo zijn eigen verhaal. In ieder musea ligt een flyer waarop alle musea staan die meedoen. Kijk voor de openingstijden wel op de website van het museum.

Wethouder van cultuur, Hielke Westra, heeft het eerste exemplaar in het museumplein in Grootegast geopend. (foto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.