Gratis concerten in de kerk

Komend weekend zijn er maar liefst twee gratis toegankelijke concerten in de kerk van Garnwerd.

Allereerst zaterdagmiddag 29 juni: een concert door Arian van der Mark. Arian van der Mark studeerde orgel, koordirectie en muziektherapie. Hij heeft een eigen lespraktijk, die gespecialiseerd is in het aanbieden van muzieklessen en -therapie aan hoogbegaafden, veelal kinderen. Hij speelt zowel op de piano als op klavecimbel, waarbij o.a. de componsten Shostakowich, Zipoli, D. Buxtehude, Pachelbel, J.S. Bach, Corelli en Haydn aan bod komen.

Arian is één van de organisten die elk jaar op het orgel van Garnwerd een concert geeft. Alleen kunnen die concerten dit jaar niet doorgaan, doordat er enkele ernstige mankementen aan het orgel aan het licht zijn gekomen. De Stichting Oude Groingen Kerken is nu bezig met fondsenwerving voor een noodzakelijk restauratie. Vandaar dat er dit jaar pianoconcerten georganiseerd worden, in plaats van de vertrouwde orgelconcerten. Te beginnen dus met komende zaterdag en daarna elke zaterdag in juli.
De aanvang is steeds 16.00 uur,net als bij de orgelconcerten.

De toegang is ook steeds gratis.

Op zondagmiddag 30 juni vanaf 13.15 tot ca 16.30 uur houdt het Groningse kamerkoor MODERATO CANTABILE o.l.v. dirigente Nana Tchikhinashvili een openbare repetitie + optredens in de kerk van Garnwerd.

Het koor houdt van 13.15 – ca 14.15 uur een openbare repetitie, waarbij werken aan bod komen uit het programma ‘Vocal Jewels’ dat loopt t/m juni 2020. Deze titel is geïnspireerd door de tentoonstelling ‘Juwelen!’ in de Hermitage/ Amsterdam in het kader waarvan het koor daar op uitnodiging zal gaan optreden in maart 2020.
Na de pauze zijn er vanaf 15.00 uur tot ca 16.30 uur solo-optredens van koorleden te beluisteren.

De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.