Inloopbijeenkomst over stroomverbinding op zee

(via DvhN)
TenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) houden dinsdag 25 juni een inloopbijeenkomst in Café Hammingh in Garnwerd.

In deze bijeenkomst wordt de inwoners gevraagd naar hun mening over de route van een nieuwe ondergrondse kabelverbinding vanaf het nog te bouwen windpark Ten noorden van de Waddeneilanden naar het landelijke elektriciteitsnet.

TenneT beheert het hoogspanningsnet in Nederland en heeft ook de taak om een net op zee aan te leggen. De netbeheerder is in opdracht van het ministerie van EZK gestart met de voorbereidingen van het project Net op zee. Ten noorden van de Waddeneilanden (TNW).

In het windgebied TNW komen turbines te staan met een vermogen van circa 700 megawatt. TenneT en het ministerie van EZK onderzoeken momenteel via welke route de opgewekte energie op het landelijke elektriciteitsnet kan worden aangesloten.

Mogelijke aansluitlocaties
De bestaande hoogspanningsstations bij Eemshaven, Vierverlaten en Burgum zijn mogelijke aansluitlocaties. Van deze drie blijft uiteindelijk één over als voorkeurstracé.

Tijdens de inloopbijeenkomst in Café Hammingh wordt informatie gegeven over het project, de procedures en de technische achtergronden.

Bezoekers kunnen ook ideeën aandragen voor alternatieve zoekgebieden. Hun suggesties en informatie over de diverse tracés worden meegenomen bij het maken van een keuze voor de definitieve kabelroute (tracé).

Dit geldt ook voor de locatie van het zogenoemde transformatorstation, dat onderdeel is van dit project en op land moet worden gebouwd.
Roodeschool

Woensdag 3 juli wordt een soortgelijke inloopbijeenkomst gehouden in Hotel Ekamper in Roodeschool. Verder staan inloopbijeenkomsten gepland op Ameland en Schiermonnikoog en in Dokkum.

De bijeenkomsten duren steeds van 19.00 tot 21.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.