Garnwerd Grandioos; Zondag 15 juli & The day after, maandag 16 juli 2018

In Garnwerd was het de hele zondag een waar feest. Het dorp stroomde vol met de duizend deelnemers van de braggeltocht en er waren vele honderden toeschouwers. De terrassen zaten vol en langs de route van de braggeltocht stonden vele mensen te kijken. In een weiland stond een prachtige foodtruck waar heerlijk yoghurtijs verkocht werd. Het was een geweldige middag.


Vroeg in de avond stroomde de tent weer vol. De leeftijd was iets hoger dan de bezoekers van de avond ervoor. Nu was het tijd voor iedereen die van échte Hollandse muziek hield. Er stonden maar liefst vier artiesten op het podium: Marco de Hollander, Thilly, Kimberly en kleintje Diep Triest. De laatste twee artiesten zijn inmiddels bekend met Garnwerd Grandioos en laten zich graag uitnodigen voor deze slotavond van dit prachtige dorpsfeest.
Theo Driessen en Manon Prins van kleintje Diep Triest sloten traditiegetrouw de avond af. Na hun laatste lied werd er nog een drankje gedronken en toen was dan écht het feest voorbij.
En dan is het maandag en tijd om alles op te ruimen. De feesttent werd afgebroken en de mensen van de kermis pakten hun spullen in. Alle hindernissen van de braggeltocht werden opgeruimd, de grote douche ging de opslagruimte weer in en de parkeerterreinen werden weer omgetoverd in ‘gewoon’ een weiland.
Verspreid door het dorp lagen er schoenen en T-shirts. Resten modder waren nog duidelijk zichtbaar op de wegen, de brug en de verkeersborden. Door de droogte zullen ook de nummers en de lijnen van de braderie nog lang zichtbaar blijven.
Toch zal morgen Garnwerd Grandioos alweer heel ver weg lijken en is het wachten tot volgend jaar.

(Door Marian Kielema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.