Garnwerd Grandioos 2019; Terugblik op vrijdag 12 juli

Vanavond zijn de inwoners van Garnwerd van harte welkom in de feesttent voor de dorpsmaaltijd, mits ze zelf iets te eten mee nemen. De opkomst is iets minder groot dan voorgaande jaren. De maaltijd begint met een kom soep, mosterd- of tomatensoep, die is klaargemaakt door het bestuur van de dorpsvereniging. Met natuurlijk stokbrood en smeersels. Dan is het de beurt aan de inwoners zelf. Iedereen heeft weer ontzettend zijn best gedaan in de keuken. De tafels staan vol met allerhande lekkernijen om te delen, van heerlijke hartige gerechten tot allerlei zoetige desserts.

Rond de klok van 20.00 uur stroomt de tent vol. De teams voor de tentkwis kijken rond om een goede strategische plek uit te zoeken. Er wordt met de tafels en stoelen heen en weer geschoven. Er hebben zich voor deze 2e editie negentien teams aangemeld. Natuurlijk is het winnende team van vorig jaar, Miss United 1, één van de teams.

Anita en Gerro roepen bij de start van de kwis alle teamcaptains naar voren om zichzelf en hun team te presenteren. Daarna krijgen ze een paar minuten de tijd om de omgeving van de tent en de tent zelf in zich op te nemen. Voor de eerste ronde van de kwis zijn foto’s van de omgeving van de tent en van in de tent gemaakt, en is de vraag ‘wat is dit?’. Van de vogel op de toiletwagen, het schip op de kar van de sjanters, een paar letters van het shirt van de tentcommissie tot een plank van de statafel in de tent, het komt allemaal voorbij. Dit is pas het begin van de kwis, die maar liefst 8 rondes telt met een diversiteit aan vragen. Van vragen als Herken de tv-tune, Welke artiest zingt dit lied tot Herken de logo’s. De muziekrondes zijn moeilijk en zorgen voor de nodige discussie in de teams. Echter het gaat snel, dus voor te lang discussiëren is geen tijd.

Na elke twee rondes is op het scherm de tussenstand te zien. Frank is er maar druk mee. Er kan nog van alles gebeuren. Hoewel een aantal teams wel goed blijven scoren.

In de laatste ronde mag elk team zelf gaan zingen. Nederlandstalige liedjes zijn vrij vertaald in het Engels en worden met flair voorgedragen door afwisselend Gerro en Anita. Het ene lied wordt al na een paar regels geraden, terwijl voor een ander lied drie keer het foute lied wordt gezongen. Totdat Arnoud het juiste lied zingt. Wie kent nu niet ‘Het huisje bij de brug’ van Wies Cave?!

Dan is het tijd om de laatste punten op te tellen en het winnende team bekend te maken. Eerst wordt de poedelprijs uitgereikt aan het team Pebba. Het team Guusje wint de 1ste prijs en gaat er met een heerlijke slagroomtaart vandoor. De tweede prijs is voor team Slangenberg en de derde prijs voor de Clan.

De variëteit aan vragen en de energieke presentatie van Anita en Gerro maken het tot een bijzonder geslaagde avond waar iedereen nog lang over napraat. En wat is het toch heerlijk dat Nynke en Harriet voortdurend langs lopen om je bestelling op te nemen.

Hartelijk bedankt voor deze geslaagde 2e editie van de tentkwis! En vooral dank je wel, Marleen, die de gevarieerde vragen heeft bedacht.

Volgend jaar weer?

(door Marian Kielema)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.