Garnwerd Grandioos 2019; Terugblik op donderdag 11 juli

Clown Bogus opent net als vorig jaar de kermis. Op een andere plek in het dorp, maar dat maakt de kinderen niets uit. Ze staan al ongeduldig te wachten. Wat duurt het lang voor het half 4 is?

En dan is het eindelijk zo ver. Het woord is aan clown Bogus en hij opent met een vrolijke lach de kermis. De kinderen krijgen een vrijkaartje en rennen onder luid gejoel de kermis op, de meesten richting de zweefmolen. De kermis is geopend en is er nog tot en met zondagavond.

Het avondprogramma is traditiegetrouw voor de klaverjassers, sjoelers en darters. Er zijn vele prijzen te winnen. Er zijn dit jaar meer sjoelers en klaverjassers dan vorig jaar. Negen mensen staan vol enthousiasme bij de sjoelbak. De sjoelers zijn als eersten klaar met hun wedstrijd. De familie van Dijk gaat met maar liefst twee prijzen naar huis. Ria wint de hoofdprijs, een heerlijk gevarieerd vleespakket en Kor wint de derde prijs, een leverworst. Bram gaat er met de tweede prijs vandoor. De poedelprijs is voor Wynanda en daar is ze reuzeblij mee.

Dit jaar zijn er 44 klaverjassers, weer meer dan vorig jaar. Veel klaverjassers komen al jaren en niet alleen voor de prijzen. Aan elke tafel wordt enthousiast gespeeld en goed in de gaten gehouden of niemand verkeerd telt of vals speelt. Frieda wint, met in totaal 5578 punten, de hoofdprijs, een heerlijk vleespakket. De tweede prijs is voor Marchien en de derde prijs voor Harm. Met 3720 punten wint Dick de poedelprijs.

Op vier dartbanen spelen in totaal 16 mensen. Gelukkig duurt de wedstrijd dit jaar iets minder lang dan vorig jaar. Toen waren de laatste spelers tot in de late uurtjes fanatiek aan het werpen. Er is geen 180-er gegooid. De hoogste uitgooi van 116 werpt John. Mark is de winnaar van het darten en John tweede.
(door Marian Kielema)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.