Garnwerd Grandioos 2018; terugblik zaterdag 14 juli 2018

Het was alweer vroeg dag in Garnwerd. De eerste verkoper van de braderie reed tegen 8.00 uur het dorp binnen. Hij bleek zich vergist te hebben. Hij dacht dat de braderie om 10.00 uur begon. Terwijl hij toch al jaren een trouwe verkoper op de braderie is.
Gelukkig genoeg bekenden en toen moest hij zich nog haasten om op tijd zijn kraam ingericht te hebben.

Een aantal mannen stond al klaar om de kramen op te zetten. Dit jaar was echter geregeld dat de kramen gebracht, klaar gezet en weer afgebroken en opgehaald werden. De nieuwe braderiecommissie dacht hen daarmee een plezier te doen. Daar dachten een paar mannen anders over en ze hielpen dan ook graag nog even mee.

Om 11.00 uur was het tijd voor de brunch voor de kinderen. Maar liefst 32 kinderen smulden van de heerlijke broodjes en de verschillende soorten fruit. Na de brunch gingen de kinderen er weer vandoor. Het springkussen lokte en de kermis was toch ook alweer bijna open.

Ruim voor enen waren de meeste kramen ingericht en was het wachten op de eerste klanten. Het aantal kramen was bijna verdubbeld ten opzichte van de vorige jaren en het aanbod was divers. Sieraden, tupperware, snoepgoed, kazen, speelgoed, sjaals, haakbenodigdheden, tassen, vele soorten kleding en een rijk assortiment aan foodware. Ook was er een fotografe en een schoonheidsspecialiste. De vele bezoekers liepen in een heerlijk zonnetje langs alle kramen en de tijd vloog voorbij. Rond 17.00 uur werden alle spullen weer ingepakt en keerden de standhouders huiswaarts. Hopelijk komen zij volgend jaar weer naar de braderie.

De Garnwerder Free Bikers waren als vanouds tijdens de braderie aanwezig en boden voor een zacht prijs ritjes aan op een trike of een motor met zijspan. De opbrengst daarvan was bestemd voor de Stichting Oxalis Deppei 4 Kids, een stichting met als doel om kinderen die door ziekte, misbruik of mishandeling beschadigd zijn weer een lach op hun gezicht te geven.

In de vroege avond liepen de eerste mensen richting de weilanden net buiten het dorp, waar het luchtspektakel begon. Het weer was er dit jaar prachtig voor. Er stegen twee luchtballonnen op. Als je mee wilde met een ultra light vliegtuigje moest je er snel bij zijn. De piloot van het vliegtuigje had het druk.

En toen het donker begon te worden, stroomde de tent weer vol. Het was tijd om mee te zingen en natuurlijk te dansen op de muziek van de band Live on tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.