Garnwerd Grandioos 2018; Terugblik op vrijdag 13 juli

Net als vorig jaar startte de avond met een dorpsmaaltijd in de feesttent. Iedereen was van harte welkom als je zelf ook iets te eten mee nam. Veel mensen hadden hun best gedaan in de keuken om allerhande lekkernijen te delen. Er was volop keuze, waaronder mosselen, couscous- en pastasalades, gehaktballetjes, kleine pizza’s, pannenkoeken en een ruim assortiment aan desserts. Duidelijk is wel dat in Garnwerd en omstreken veel keukentalenten wonen. Het eten was heerlijk.

Rond de klok van 20.00 uur werd het steeds drukker in de tent. De teams voor de tentkwis keken rond om een mooie strategische plek uit te zoeken. Er werd met de tafels en stoelen heen en weer geschoven en even leek het erop dat een team geen plek meer had. Toen iedereen zat en ook het team Grandioos Barpersoneel er klaar voor was, kon de quiz beginnen. Anita en Gerro presenteerden vol verve maar liefst 8 rondes met een diversiteit aan vragen. De eerste ronde ging natuurlijk over Garnwerd Grandioos. Over één van de vragen ‘Hoeveel kramen heeft de braderie van dit jaar meer dan de braderie van vorig jaar?’ is nog lang nagepraat. De huidige braderiecommissie was het namelijk niet eens met het aantal van 56, want het waren er toch écht meer. De rondes over muziek zorgden voor de nodige hilariteit. Helemaal toen in de laatste ronde songteksten in het Nederlands vertaald waren en correct gezongen moesten worden in het Engels, en ook nog op het podium. Het zingen ging eerst met enige aarzeling, maar vooral het team K3 kreeg de smaak te pakken en zong er lustig op los.
Frank telde na elke ronde de scores van alle teams om zicht te houden op de tussenstanden. Het bleef lang spannend.

Bij de prijsuitreiking bleek dat er een poedelprijs was. Echter de winnaars van deze prijs, team Krassum, waren al naar huis gegaan. Het duurde dus even voor drie mensen van dit team weer in de tent waren. De poedelprijs was de moeite waard: een luchtballonvaart. Na enige aarzeling en goed overleg werd de prijs in ontvangst genomen door Els. De winnaars van de avond waren de dames van het team Miss United 1.

De variëteit aan vragen en de energieke presentatie maakten het tot een bijzonder geslaagde avond waar iedereen nog lang over napraatte.

Marleen, je hebt een prachtige tentkwis gemaakt. Hartelijk bedankt!
Volgend jaar weer?

(door Marian Kielema)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.