Garnwerd Grandioos 2018; terugblik donderdag 12 juli

Dit jaar is er geen dorpsburgemeester om de kermis te openen. Er is de afgelopen periode hard gezocht naar een goede vervanger. En dat werd clown Bogus.
Rond 15.30 uur stonden de kinderen al ongeduldig te wachten. En toen was dan eindelijk het woord aan clown Bogus, deelde hij de vrijkaartjes uit en renden kinderen onder luid gejoel de kermis op, de meesten richting de zweefmolen. De kermis was begonnen en is er nog tot en met zondagavond.

Het avondprogramma was traditiegetrouw voor de klaverjassers, sjoelers en darters. Met een inleg van 5 euro kon gestreden om vele prijzen.
Zeven mensen, waaronder één man, Bram, stonden vol enthousiasme bij de sjoelbak. De sjoelers waren als eersten klaar met hun wedstrijd. Zwaantje ging er met de eerste prijs vandoor en Alberdina met de poedelprijs.
Van de in totaal 39 klaverjassers was er een aantal mensen bijzonder fanatiek. Nauwlettend werd in de gaten gehouden of er niemand verkeerd telde of vals speelde.
Sjoerd won de eerste prijs bij het klaverjassen. Voor Erik was er een poedelprijs.
Op vier dartbanen speelden in totaal 24 mensen. Een aantal spelers was nog tot in de late uurtjes fanatiek aan het werpen. De strijd duurde lang. De tent liep inmiddels al langzaam leeg. Gelukkig bleven er naast de spelers nog een aantal toeschouwers.
Marco  gooide de eerste 180 en had de hoogste uitgooi van 141. Uiteindelijk ging Geert-Jan  er met de eerste prijs vandoor.

(door Marian Kielema)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.