Dzmano uit Georgië in de kerk

Het Georgische kwartet Dzmano, dat dit najaar een tour maakt door Nederland, komt op donderdag 24 oktober naar Garnwerd om er een concert te geven in de Liudgerkerk.

De formatie bestaat uit Davit Tabatadze, Archili Kapanadze, Vasil Begishvili en Zurab Inasaridze. Er komen ook nog twee gastzangers mee: Levan Samkurashvili sr. en Levan Samkurashvili jr..

Het kwartet, dat deel uit maakt van van het koor Miskheta in Akhalsikhe, zingt prachtige traditionele liederen over de natuur, de liefde en de strijd. Daarnaast staan er religieuze liederen op het repertoire. De zingende heren begeleiden zichzelf tijdens hun polyfone zang op de panduri, een Georgisch snaarinstrument. Hun polyfone of meerstemmige zang is eeuwenoud. Deze staat op de Werelderfgoedlijst.

Het kwartet, dat het vorige jaar voor het eerst naar ons land kwam, was toen ook op de buis te zien tijdens het programma Wie is de Mol?, waarvoor opnames werden gemaakt in de grotten van Vardzic.

Georgië is een land in de zuidelijke Kaukasus. De hoofdstad ervan is Tbilisi. De Georgiërs zijn extravert, emotioneel en romantisch. Ze houden er van om feesten te vieren.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegangskaarten, die euro 12,50 kosten, kunnen worden gereserveerd bij Marikesj: marikesj@hetnet.nl, telefoon 06 48695055. Als er kaarten over zijn, kunnen die ’s avonds nog, voorafgaande aan het concert, in de kerk worden gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.