Uitstapje Sint Bernardushof Aduard (16 oktober)

Ook in Garnwerd zien wij veel huizen en ook de kerk waarin kloostermoppen zijn verwerkt. Als Garnwerders kennen wij nog de steenfabriek bij Schifpot (nu Keizer) maar weet u dat stenen al door de monniken uit Aduard werden vervaardigd dus ook voor onze Garnwerder kerk. Hoe is te zien in de museumtuin waar de mallen zijn en een veldoven is nagebouwd.

Van ca. 1200 tot 1600 stond in Aduard het grootste en rijkste klooster van Nederland die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van ons woongebied. Niet alleen de techniek van het maken van stenen maar ook het graven van kanalen, bouwen van sluizen en dijken. Bijzondere anekdote is dat het orgel in onze kerk bestemd was voor Aduard maar door slim onderhandelen en daadkrachtig optreden is het orgel in Garnwerd terecht gekomen.

Het uitstapje is door de ouderen commissie georganiseerd maar iedereen die interesse heeft kan hieraan deelnemen. De kosten zijn €4,- per persoon, dit is inclusief rondleiding en bezoek aan de kloosterkerk. Museum jaarkaarten zijn niet geldig.

Om inzicht te krijgen voor de belangstelling en of wij voor vervoer moeten zorgen maar ook als je op eigen gelegenheid gaat graag even opgeven bij : Pieter van Dijk (Krassumerstraat 13) pieter@toesman.nl. Tel 6211426 of 06 55775253. Vertrek om 14.15 bij de molen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.