Afvalzakken kerk; grofvuil en takkenroute

Afhaalpunt vuilniszakken gemeente

Per 1 november zal het afhaalpunt van de gemeentelijke vuilniszakken in de kerk niet meer bereikbaar zijn. Dit komt, omdat de kerk in de winterperiode van november t/m maart niet meer dagelijks geopend wordt. IJs en weder (en Corona) dienende zal het afhaalpunt dus weer vanaf 1 april 2022 geopend zijn.


(van gem. Westerkwartier)

Ophalen Grofvuil

Op 17 en 18 november kunt u uw grofvuil aan de weg zetten. Woont u aan de noordzijde van de A7 (gebied Grootegast, Zuidhorn, Middag) dan kan dit woensdag 17 november. Als u aan de zuidzijde van de A7 woont (gebied Leek, Marum) dan kan dit donderdag 18 november.

Aanmelden

Dit kan via www.westerkwartier.nl/grofvuil. Als u geen internet hebt, kunt u een papieren formulier aanvragen. Dat kan via ons algemene nummer (14 0594). We sturen u dan een formulier toe. U kunt het ingevulde formulier aan ons terugsturen. U kunt het formulier ook inleveren in het gemeentehuis in Zuidhorn of Leek. Aanmelden voor de grofvuilroute kan tot en met zondag 14 november. Geef bij uw aanmelding duidelijk aan wat u aan de weg gaat leggen.

Uitvoering 

  • U mag het grofvuil pas op de dag van de inzameling aan de weg leggen; 
  • Het grofvuil moet op de dag van de inzameling uiterlijk om 8 uur ‘s ochtends bij de weg liggen;
  • We sturen u een rekening als we uw grofvuil hebben opgehaald. We rekenen uit wat u moet betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van wat we bij u ophalen, niet van wat u opgeeft op het formulier.

Tarieven

Het tarief tot en met 3 m³ (kuub) is € 18,00 per m³. Biedt u meer dan 3 m³ grofvuil aan dan betaalt u € 22,00 per m³.

Rekenvoorbeeld: wanneer u 5 m³ afval aanbiedt, is de rekening (3x € 18,00 + 2x € 22,00=) € 98,00.

Volgende data grofvuilroute

Woensdag 17 en donderdag 18 november is de laatste grofvuilroute van dit jaar. De grofvuilroutes voor 2022 worden uiterlijk in februari 2022 op de website van de gemeente bekend gemaakt.

Wat is grofvuil?

Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in de grijze container aan te bieden zoals oude meubels, vloerkleden en tuinstoelen. Bouw- en sloopafval en bruin- en witgoed vallen niet onder grofvuil. Dit kunt u naar de milieustraat brengen. Kleine elektrische apparaten kunt u wekelijks meegeven aan de milieuboer.(van gem. Westerkwartier)

Takkenroute

In de eerste twee weken van november wordt de takkenroute gereden. U moet uw snoeiafval hiervoor aanmelden. Alleen snoeiafval dat is aangemeld, wordt meegenomen. Aanmelden kan tot en met 28 oktober 2021. Deelname aan de takkenroute is gratis.

Houdt u rekening met het volgende: 

  • Woont u aan de zuidzijde van de A7 (gebied Leek, Marum), dan worden uw takken in week 44 (1 tot en met 5 november) opgehaald. Woont u aan de noordzijde van de A7 (gebied Grootegast, Zuidhorn, Middag) dan worden uw takken in week 45 (8 tot en met 12 november) opgehaald. 
  • Bied het snoeiafval gebundeld aan met een maximale lengte van 1 meter en een maximaal gewicht van 25 kg. (1 m3) 
  • Zorg ervoor dat uw takken uiterlijk op maandagochtend 07:00 uur aan de weg liggen in de week dat ze bij u worden opgehaald.

Natuurlijk kunt u uw snoei-groenafval ook zes dagen per week inleveren op milieustraat de Tweemat of bij Vagroen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie gaat u naar www.westerkwartier.nl/takken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.