16 juli orgelconcert in Garnwerd door Hein Zeevalking

Sinds de restauratie van het oude van Dam-orgel in de kerk van Garnwerd in 1985 is Hein Zeevalking namens de plaatselijke commissie beheerder van het orgel. In die tijd speelde hij alleen nog piano maar zo’n mooi orgel intrigeerde hem mateloos. Na een aantal jaren orgelles van de bekende organist Dirk Molenaar is hij goed thuis geraakt in de wereld van het orgel. Inmiddels organiseert hij al vele jaren de serie orgelconcerten op het Garnwerder orgel. Deze inloopconcerten steunen op een vaste club enthousiaste organisten en kunnen zich inmiddels verheugen in vele regelmatige bezoekers. Zij waarderen de inzet van de organisten, de gevarieerdheid van het aanbod, de ongedwongen sfeer en natuurlijk de gratis toegankelijkheid.

Programma:

Nadat de afgelopen twee weken het orgel vooral als begeleidings-instrument te beluisteren was, zal nu de nadruk weer geheel liggen op het orgel als solo-instrument.

Het programma zal bestaan uit werken van veelal bekende componisten, van Sweelinck uit de 17e eeuw, via de barok van Bach uit de 18e eeuw naar de romantiek van Boëly in de 19e eeuw. Hein zal proberen hierbij de rijke klankmogelijkheden van het orgel maximaal te te laten horen.

Na afloop van het concert zal er voor belangstellenden de gelegenheid zijn om het uitwendige en het inwendige van het historische orgel te bezichtigen. Zo kan men een indruk krijgen van de werking van dit fascinerende en machtige instrument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.