‘ZORG VOOR ELKAAR WINTERACTIE’ MET GRATIS STROOIZOUT én ERWTENSOEP!

strooizout– bericht van Gemeente Winsum –

In de week van maandag 19 tot en met donderdag 22 januari houdt de gemeente Winsum de zorg voor elkaar winteractie voor haar inwoners. Op tien verschillende locaties in de gemeente Winsum, zo ook Garnwerd, kunnen inwoners onder andere terecht voor een gratis emmer strooizout. Alhoewel de echte winter nog moet intreden, doet de gemeente Winsum als het zover is een beroep op inwoners om voetpaden in eigen buurt of voor de eigen woning zélf sneeuw- en ijsvrij te houden. En daarbij vooral ook het stoepje van de buurvrouw die daar minder goed toe in staat is, niet te vergeten.

Samen doen
Wethouder Marc Verschuren : “Het doel van onze actie is om de eigen en maatschappelijke verantwoordelijkheid van inwoners te versterken, en tegelijkertijd de saamhorigheid in de buurt. Met alle actuele veranderingen in de zorg komt zelfredzaamheid en zorg voor elkaar steeds meer centraal te staan. Wij hopen dan ook dat zoveel mogelijk inwoners gebruik gaan maken van deze actie en het te zijner tijd op die manier gaan organiseren met en voor elkaar ”.

Locatie
De emmers strooizout (7,5 kg) worden uitgedeeld in zeven dorpshuizen in de gemeente Winsum en op nog drie andere centrale locaties. In Garnwerd kunt u op 19 januari terecht in Obs De Kromme Akkers (Hunzeweg 68) van 16:00 uur tot 18:00 uur.  Hiermee biedt de Zorg voor elkaar winteractie de dorpsbewoners ook een mooie gelegenheid om samen te komen en een praatje met elkaar te maken – onder het genot van een kop warme erwtensoep.

Informatie over zorg
Op alle locaties is er bovendien actuele informatie over de zorg 2015 beschikbaar, waaronder een folder over de nieuwe toegang tot de zorg, het persoonsgebonden budget en de huishoudelijke ondersteuning in de gemeente Winsum. Er is ook iemand van de gemeente aanwezig

U bent van harte welkom!

Reacties zijn gesloten.