Wethouder Blok verricht starthandeling Pieterpad Garnwerd – Stal Weidelust

(via winsum nieuws)
Wethouder Harmannus Blok verrichtte vanmorgen, na de nodige broodjes garnalen en nieuwe haringen, de starthandeling van de aanleg van het Pieterpad/fietspad tussen Garnwerd en stal Weidelust. De aanleg van dit pad is één van de maatregelen uit het Gebiedsplan Reitdiep-Noord.

Door deze nieuwe verbinding hoeven Pieterpadders niet langer over dit deel van de Garnwerderweg te lopen. Daarnaast wordt de fietsverbinding veiliger. Streven is om de werkzaamheden voor het weekend van 29 en 30 september grotendeels te hebben afgerond. Dan gaan de 4.000 wandelaars van de Tocht om de Noord dit pad gebruiken.

Na een jarenlange periode van planvoorbereiding is het veiliger maken van een gevaarlijk deel van het Pieterpad begonnen. Tussen Stal Weidelust en Garnwerd komt een betonnen fietspad en wordt het huidige onverharde maaipad verbeterd. Daarmee hoeven de Pieterpadlopers niet langer op de Garnwerderweg te lopen en is het dorp Garnwerd voor fietsers veiliger bereikbaar.

Het is de wens van de gemeenteraad en de bewoners van Garnwerd ook het deel tussen Winsum en boerderij Weidelust veiliger te maken. Welke maatregelen dat kunnen zijn, wordt onderzocht. Door de route via Schilligeham te gebruiken, kan straks al de gehele Garnwerderweg worden gemeden.

Realisatie van dit project is mogelijk door een eigen bijdrage van ruim een half miljoen en door financiële bijdragen van de Regio Groningen-Assen en de Provincie Groningen.

Als beloning voor de noeste arbeid mocht wethouder Blok zijn naam in het beton schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.