Jens en Obbe naar WK robotica in Thailand?

De Garnwerders Jens en Obbe (beide 12 jaar) mogen meedoen aan de Wereldkampioenschappen WRO in Thailand, in november dit jaar. De WRO is een roboticawedstrijd voor kinderen uit de hele wereld.

Het team van De Jonge Onderzoekers Groningen heeft in mei in Almelo de eerste editie van de Nederlandse World Robot Olympiad (WRO) gewonnen. De WRO is een internationale roboticawedstrijd waar jongens en meisjes tussen 8 en 15 jaar aan mee kunnen doen. Door het behalen van het Nederlands kampioenschap heeft het team zich gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen in Thailand. Jens en Obbe maken deel uit van het team en willen heel graag dit avontuur aangaan.

Voor deelname aan de WK in Thailand zijn zij op zoek naar sponsors die financieel kunnen bijdragen om de reis mogelijk te maken.

De WRO wordt gehouden in meer dan 60 landen over de hele wereld. In totaal doen meer dan 22.000 teams mee aan deze competitie. De WRO richt zich op de technische en creatieve ontwikkeling van kinderen en snijdt actuele thema’s aan. Zo is het thema in 2018 voedselverspilling. Naast bewustwording zijn ook samenwerking en het delen van kennis met anderen belangrijke doelstellingen. Meer informatie op www.djog.nl en www.wro-nederland.nl.

(via Noorderkrant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.