Wensen n.a.v. dorpspraat: graag binnen de perken

Beste Dorpsgenoten

Als je op oude foto’s van Garnwerd kijkt, valt op hoe “kaal” het dorp er vroeger uitzag. Natuurlijk waren er bomen, struiken en veel moestuinen. Maar tuinen vol planten, struiken en heggen zijn pas in de tweede helft van de twintigste eeuw opgekomen.

En dat komt Garnwerd alleen maar ten goede. Het dorp wordt er mooier van, vrolijker en met het oog op de klimaatverandering en de komende warme jaren is al dat groen een vooruitgang.

Maar toch. Onlangs kwam tijdens een bijeenkomst met een groep Garnwerders ter sprake dat er nogal wat klachten zijn over het “groen”, dat vanuit tuinen groeit tot over de openbare weg. Hierdoor wordt soms het lopen op het trottoir en de weg bemoeilijkt.
Het zou fijn zijn als alle Garnwerders ervoor zorgen dat hun struiken en planten zoveel mogelijk binnen hun tuin blijven.

We hopen dat jullie hieraan willen meewerken.
Vriendelijke groeten
Namens vele dorpsgenoten
De DORPSVERENIGING

3 reacties

  1. Pieter van Dijk

    Het bijhouden en snoeien van openbare voetpaden is noodzaak. Hagen en struiken die over de stoep en openbare weg groeien en het uitzicht in bocht belemmeren zijn levensgevaarlijk. Voorbeeld is de Hunzeweg vanaf de Torensmaweg bij de entree van Garnwerd.

  2. Ben het helemaal met Pieter eens. Een levensgevaarlijke bocht door al het groen dat over de weg groeit. Maar ook in andere straten groeien heggen soms met dan een halve meter over wegen of paden.

  3. Ook de gemeente moet wat aan het groen doen. B.v de hoogte van de meidoornhagen bij de kade/brug is zinloos te groot en belemmert het uitzicht. Halve meter eraf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.