Uitje naar het mooiste dorp van Nederland

Pieter van Dijk had er een mooie dag voor uitgekozen. Het was droog, de zon scheen volop en er stond toch nog een stevig windje. Op naar het mooiste dorp van Nederland voor een rondleiding.

Woensdag 9 augustus 2023 verzamelden zich rond 13.30 uur 9 personen bij ’t Woaterbörgje, nr. 10 kwam op eigen gelegenheid. Allemaal op de fiets naar Winsum, nou….allemaal?

Aangekomen bij camping Marenland stonden er 2 gidsen en 2 schippers klaar om ons een leuke middag te bezorgen. De groep werd in tweeën gesplitst. Groep 1 begon met een wandeling terwijl groep 2 aan boord stapte om een gedeelte van Winsum vanaf het water te bewonderen. Na ongeveer een uur kwamen beide groepen samen bij het Jeneverbruggetje en werd er gewisseld. Onderweg werd er enthousiast verteld over de geschiedenis van Winsum en werden we gewezen op historisch bezienswaardigheden. Rond 16.15 uur kwamen beide groepen weer samen en werd er nog even bijgepraat op het terras. Iets na vijven ging iedereen weer op weg naar Garnwerd. Volgens ons toch echt het mooiste dorp van …….

Eén reactie

  1. Het was een prachtige middag. We zagen ons buurdorp Winsum vanaf een heel andere (water)-kant en de dorpswandeling leverde ook leuke weetjes op.
    Een drankje op het terras bij onze jongens in de buurt was de kroon op de middag.
    Voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.