‘waar loopt u tegenaan?’ – opstarten VN Panel

1De gemeente Winsum werkt in navolging van de Drentse gemeente Tynaarlo mee aan het opstarten van een VN Panel.

Medio juni werd in Winsum het startsein gegeven door voorlopige trekkers van het Panel. Een VN Panel is een groep burgers met een beperking, die in deze samenstelling actief aan de slag gaat met vragen en situaties waarin ze belemmerd worden in de samenleving. Dit doen ze niet in formele vergadersituaties maar juist door in en met de samenleving en gemeente aan de slag te gaan en in gesprek te zijn. Daarom roepen zij inwoners met een beperking uit de gemeente Winsum op om naar de bijeenkomst op woensdag 8 juli in Winsum te komen.
Het unieke van een VN Panel is, dat het geen formele belangen,- of patiëntenvereniging is , maar een groep die zelf bedenkt hoe ze het beste met samenleving, met organisaties en met de gemeente aan de slag kunnen met oplossingen, aldus wethouder Marc Verschuren. Het Panel zoekt niet alleen burgers met een beperking, maar ook meedenkers vanuit organisaties en lokale ondernemers.

Informatieve bijeenkomst

De trekkers van het VN Panel Winsum willen graag in contact komen met ervaringsdeskundige inwoners: mensen met een mentale of fysieke beperking, handicap of chronische ziekte, die deel zouden willen uitmaken van het VN Panel Winsum. Hiervoor organiseren zij een informatieve bijeenkomst op woensdag 8 juli, om 17.00 uur in het gemeentehuis. Ook lokale ondernemers en organisaties die willen meedenken in deze ontwikkelfase, zijn van harte welkom.

Aanmelden kan via: vnpanels@coalitievoorinclusie.nl of telefonisch, 06-51346655

Reacties zijn gesloten.