Voortgang werkzaamheden Oostumerweg

(ingezonden)
In april hebben de reconstructie werkzaamheden aan de Oostumerweg ca. 3 weken stilgelegen. Reden hiervoor is dat er een andere werkwijze bedacht moest worden voor de werkzaamheden aan de fundering. Deze nieuwe werkwijze zorgt voor een hogere draagkracht van de weg maar ook dat de werkzaamheden langer duren dan voorheen gedacht.

Op basis van de nieuwe werkwijze is een aangepaste planning gemaakt. Deze aangepaste planning is bijgevoegd in dit artikel. Vorige week woensdag (10 mei) zouden we ook een groot deel van de asfalt deklaag aanbrengen op de Oostumerweg. Helaas door tegenvallende weersomstandigheden en kans op schade aan het vers aangebrachte asfalt onderlaag wordt getracht om deze volgende week vrijdag (26 mei) aan te brengen. Om voor een mooi eindresultaat te zorgen dienen we per keer te beoordelen of het aanbrengen van de asfalt deklaag haalbaar is.

De voortgang van de werkzaamheden is verder te volgen via de Bouwapp. Downloaden kan via www.kws.nl/app of de Apple Appstore of Android Playstore

Voeg project ‘Reconstructie Oostumerweg’ toe als favoriet en ontvang nieuwsberichten, bekijk de planning en stel een vraag als u deze heeft.

Met vriendelijke groet,

Jurriaan Bakker (KWS Infra B.V.)

Klik op de afbeelding om te vergroten of download de pdf.

2 reacties

  1. emmeke schurink

    De weg naar OOstum wordt door de aan weerszijden aan te brengen betonstrook bijna net zo breed als de weg naar Winsum, dat zal hardrijders en vrachtwagens aantrekken, grastegels zouden beter geweest zijn, mogelijk zelfs inhaalplekken.
    Veel wandelaars gebruiken een gedeelte van de weg naar OOstum, een bijzonder mooi stukje van Groningen, als dit echt de racebaan gaat worden die er nu aankomt dan zal het mij niets verbazen als het Pieterpad afhaakt en een andere route gaat kiezen, bv via Hekkum en Oostum laten vervallen. Wie heeft zoiets bedacht ?

    • De weg naar Oostum wordt 10 cm smaller en er komen geen ribbels in de betonstroken omdat dit makkelijker loopt voor voetgangers. Verder is het vooral een storm in een glas water. De Oostumerweg is wel vaker grondig aangepakt en nog nooit is er zoveel gedoe over geweest dan deze ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.