Avond4Daagse Middag-Humsterland viert Het 10 jarig jubileum

(ingezonden)
Vanaf maandag 19 tot en met donderdag 22 juni 2023 kunnen wandelliefhebbers tijdens de Avond4Daagse Middag-Humsterland weer genieten met routes van 5 of 10 km door het prachtige Nationaal landschap Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Europa. Aan de Avond4Daagse nemen ieder jaar zo’n 250 basisschoolleerlingen deel, maar het evenement wordt minimaal zo goed gewaardeerd door oudere wandelliefhebbers. Inschrijven kan op de eerste dag in Oldehove. De andere drie dagen start het wandelevenement achtereenvolgens in Kommerzijl, Ezinge en Garnwerd.

Avontuurlijke routes
De organisatie stelt een ‘alternatieve’ Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wegen en wandelpaden wordt tijdens de 4daagse een andere blik op je eigen omgeving gegund. In misschien wel het mooiste seizoen van het jaar zal dit landschap haar schoonheid zeker prijsgeven. Schapen op de dijk, vogelrijk grasland, prachtige weidse blikken, boerenerven waar de dieren op stal staan. Zelfs de bewoners van dit gebied zijn vaak verrast door de schoonheid van hun eigen Middag-Humsterland! Deze avontuurlijke routes zijn buiten de 4daagse niet toegankelijk als openbare wandelroute. Honden mogen niet deelnemen en buggy’s of rolstoelen worden sterk afgeraden.

Startplekken:
Maandag 19 juni: Oldehove (start bij dorpshuis Humsterland)
Dinsdag 20 juni: Kommerzijl (start bij basisschool De Rietstek)
Woensdag 21 juni: Ezinge (start bij dorpshuis)
Donderdag 22 juni: Garnwerd (start bij basisschool De Kromme Akkers)

Jong en oud mogen meedoen aan de Avond4Daagse Middag-Humsterland. Inschrijving kan op de eerste dag vanaf een kwartier voor de start (17:45 uur). Voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden er inschrijfformulieren uitgedeeld op de scholen.

De organisatie van Avond4Daagse Middag-Humsterland valt onder Stichting Oranjerun (oranjerun.nl).

Meer informatie over de Avond4Daagse op de evenementenpagina van de KWBN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.