verslag en foto’s openluchtbioscoop

Na een week uitstel was het op zaterdag 14 september 2019 dan eindelijk zover, de eerste openluchtbioscoop op het voetbalveldje in Garnwerd.

Hier ging een lange voorbereiding aan vooraf. (Datum prikken, vergunning aanvragen, films uitzoeken, flyer maken en verspreiden, scherm huren, aggregaat halen/brengen/huren) Gelukkig konden we ook (weer) een beroep doen op vrijwilligers.

’s Middags rond 15.30 kwam er een bus en aanhanger met daarop een groot led scherm het veldje op rijden. Na een uur opbouwen kon er getest worden.

Ook was er een kraam waar je koffie, fris, chips, popcorn en ander snoepgoed kon kopen.

Iets voor 18.30 uur kwamen er zo’n 30 kinderen en een aantal ouders met stoeltjes, kleedjes en luchtbedden naar het veldje en installeerden zich voor het beeldscherm. Tot aan de laatste dag was het een verrassing welke films er vertoond zouden worden. Voor de jeugd was gekozen voor de film “Sing”.

“In een stad die bewoond wordt door dieren staat een oud en vervallen theater. Om het theater te redden organiseert koala Buster Moon een talentenjacht. Hierin staan 5 finalisten in de spotlight: een muis, die liegt en bedriegt maar heel mooi kan zingen, een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts, een onvermoeide moeder van 25 biggetjes, een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn ciminele familie en een punk-rock stekelvarken”.

Rond 20.00 uur was deze voorstelling afgelopen.

Om 20.45 uur begon de 2e film. Zo’n 50 mensen kwamen met hun stoel naar het voetbalveld. Ook complete bankstellen, inclusief schemerlamp waren terug te vinden voor het scherm. Na het “reclamefilmpje” waarin o.a. alle vrijwilligers en lokale sponsoren werden bedankt, kon men genieten van de romantische komedie “Overboard”.

“Hier gaat het om Kate, een hardwerkende, alleenstaand moeder van 3 kinderen. En Leonardo, een egoïstische, verwende miljonair en eigenaar van een luxe schip. Kate wordt op een dag ingehuurd om het luxe jacht schoon te maken maar word behandeld als oud vuil en Leonardo weigert zelfs om haar te betalen. Wanneer Leonardo per ongeluk overboord slaat en met geheugenverlies op het strand aanspoelt ziet Kate haar kans om hem terug te pakken. Ze overtuigt Leonardo ervan dat zij getrouwd zijn. Terwijl Leonardo zich voor het eerst in zijn leven in het zweet werkt voor zijn “gezin” geniet Kate van haar wraak. Ze kan deze leugen op den duur niet meer verborgen houden. Toch blijven Kate, Leonardo en de kinderen uiteindelijk bij elkaar”.

Om half twaalf werd het scherm weer opgehaald en kwam de gezellige filmavond ten einde.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de dorpsvereniging en het Oranjefonds.

Eén reactie

  1. Foto’s zijn nu weer te vergroten; dank Miente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.