Spigt & Spanjers in kerk Garnwerd

zondag 20 oktober 16.00 uur, kaartje € 17.50

De Rotterdamse Frederique Spigt is een bijzonder veelzijdig artiest. Naast zangeres is zij ook actrice, programmamaakster en kunstenares. In de jaren tachtig wordt Spigt leadzangeres in de Rotterdamse band ‘I’ve Got The Bullets’ die Amerikaans georiënteerde rock en soul brengt. Na een derde plaats in de Grote Prijs van Nederland lijkt de weg naar succes open te liggen. De band wordt veel geboekt en Frederique is met haar verschijning en krachtige, rauwe stemgeluid en echt rockidool. Maar in 1988 wordt de formatie ontbonden.

Tien jaar later treffen we Spigt aan bij het Nationaal Songfestival waar zij het Nederlandstalige nummer “Mijn hart kan dat niet aan” geschreven door Huub van der Lubbe vertolkt. Het atypische songfestivallied wint niet, maar maakt wel veel indruk op het publiek. Spigt krijgt landelijke bekendheid en besluit een volledig Nederlandstalig album te maken, getiteld ‘Engel’. Een groot succes en meerdere Nederlandstalige albums volgen. In 2015 speelt Spigt voor het eerst samen met Roel Spanjers in het programma ‘Elvis never left the Building’. Ze is dan weer vooral bezig met een Engelstalig repertoire. Zo toert zij in 2017 met gelegenheidsband The Road (inclusief Roel) door het land om de mooiste ‘roadsongs’ te vertolken.

Roel Spanjers is aanvankelijk vooral muzikant achter de schermen. Zo speelt hij jarenlang mee op de albums van Normaal, maar staat hij pas sinds 2014 met de band op het podium. Spanjers speelt piano, Hammondorgel en accordeon en bezit ook een mooi stemgeluid. Hij toerde met o.a. Luther Allison en Smokey Wilson door Europa en Amerika en in Nederland met JW Roy. Ook nam hij deel aan het theatermuziekproject van Rickey Koole en Leo Blokhuis. Thans tourt hij met de Amerikaanse soulzanger Malford Milligan door ons land.

Sinds een aantal jaren vormen Spigt en Spanjers een onafscheidelijk duo en brengen zij het programma Gasoline & Matches. Het is een klein wonder hoe zij samen wel een hele band lijken en zalen in vervoering brengen.

Spanjers over het concert in Garnwerd: “De setlist behelst songs die wij graag doen, vooral goed gekozen covers met een enkel eigen lied. Denk aan Elvis met “Always on my mind’, de song ‘Gasoline & Matches’ van Buddie Miller of Good Time Charlie’s got the blues van Danny O’Keefe.En misschien een mooie Roy Orbison erbij. Kortom; stemmig en rockend tegelijk.”

Spigt over Spanjers : ‘Spelen met Roel maakt ons Gasoline and Matches’

Spanjers over Spigt : ‘Elvis is alive and she’s beautiful’

Spigt: ‘Dat is te veel eer!’

Spanjers: ‘Dat stond in de krant!’

Meer info: www.tegastingarnwerd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.