Uitnodiging moestuinplatform

Moestuinplatform voor bestaande initiatieven en mensen met plannen voor een moestuin

In vele dorpen en buurten ontstaan moestuinen of hebben mensen plannen voor het opzetten ervan. Moestuinen in diverse vormen en met uiteenlopende doelstellingen zoals het versterken van sociale contacten in het dorp, telen van ecologisch verantwoorde groenten en fruit, verbouwen voor het goede doel, onderdeel van een schoolprogramma of als zinvolle dagbesteding.

moestuinDe gemeenten De Marne, Winsum en Zuidhorn hebben de afgelopen maanden inwoners uit hun gemeente de gelegenheid geboden om tijdens de training Buitengewone gemeente.NU een idee om te zetten tot initiatief. Enkele deelnemers hebben aangegeven een moestuin te willen opzetten.

Ook de Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum en Vrijwilligerswerk Zuidhorn krijgen vragen van mensen die plannen hebben om een moestuin op te zetten. De vragen hebben vele overeenkomsten, reden om gezamenlijk op dinsdag 24 mei 2016 in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 te Winsum, een moestuinplatform te organiseren.

Doel van het platform is om initiatiefnemers die al een moestuin hebben opgezet en graag hun kennis en ervaring willen delen samen te brengen met mensen die  plannen hebben voor een (buurt)moestuin in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum, Eemsmond en Zuidhorn.  Tijdens de avond krijgt u kort de gelegenheid om uw plan of project te presenteren, is er ruimte voor het delen van ervaringen en om te netwerken. Mogelijk kan er een vervolg gegeven worden aan de avond.

** Aanmelden

Het programma start om 19:30 en duurt ongeveer tot 21:30 uur, u bent vanaf 19:15 uur van harte welkom. Aanmelden voor de avond kan tot 20 mei bij het Buitengewone gemeente.NU  bereikbaar via info@buitengewonegemeente.nu

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Reacties zijn gesloten.