Terugblik Online Pubquiz voor de jeugd

Na een paar testuitzendingen op youtube was het dan eindelijk zover, een online pubquiz voor de jeugd op zaterdagavond 20 maart 2021. Het deelnemersveld bestond uit 10 teams (30 deelnemers). Naar de teams zijn 2 linkjes verstuurd, 1 voor het volgen van de livestream en 1 voor het online antwoordformulier. Om half acht gingen we los.

Er waren 5 rondes van elk 10 vragen. De thema’s van de vragenrondes: Hou goud is dien Grunnegs, Sport, Hoofdsteden in Europa, Garnwerd en Uitdrukkingen, spreekwoorden of gezegden waar een dier in voorkomt. Voor die tijd was er nog een verontrustend mailtje binnengekomen dat een team de eerste ronde niet zo zag zitten. Achteraf bleek het mee te vallen, het Grunnegs was beter dan verwacht! Vragen waar de teams meer moeite mee hadden waren: hoeveel velden heeft een dambord, wie is in 2016 Europees Kampioen voetbal geworden (en is dat nog steeds), uit hoeveel spelers bestaat een rugbyteam en wie is de winnaar van het laatste open Garnwerder RISK-toernooi. Allemaal vragen uit de sportronde. Ook de hoofdstad van Turkije was niet bij iedereen bekend en de lengte van het Reitdiep bleek ook lastig. Gelukkig weet iedereen wel wie de leden van de Jeugdactiviteiten Commissie zijn .

Quizmaster Miente had aangegeven dat hij de uitslag bekend zou maken na het doornemen van alle goede antwoorden. Helaas verbrak hij de verbinding te vroeg. Hiernaar werd hij platgebeld en geappt door verschillende deelnemers over de uitslag. Die werd alsnog via de mail verstuurd.

Na afloop kregen we positieve reacties. Daarom beginnen we vol enthousiasme met het bedenken van vragen voor een volgende online pubquiz.

Hierbij de uitslag: (max. 50 punten)

 1. De Noorentjes – 44 punten
 2. De Dametjes Nooren – 42 punten
 3. JAN Slootemaker – 41 punten
  Team MDP – 41 punten
 4. BBF – 40 punten
 5. Team Marijke en Chiel – 38 punten
  De Badeendjes – 38 punten
 6. De Broekies – 37 punten
  Herradura – 37 punten
 7. Roodgekleurde voetbal – 33 punten

De uitslag doet er eigenlijk niet zoveel toe, het gaat om een gezellige, plezierige avond.

2 reacties

 1. Geweldig leuke activiteit weer georganiseerd door de Jeugdcommissie!
  Bedankt!

 2. Je heldenstatus onder de jeugd wordt steeds groter, Miente. Leuke activiteit weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.