Terugblik Buitenlesdag Kromme Akkers

(nieuws van de school)
Afgelopen dinsdag was het in heel Nederland Buitenlesdag.
Terwijl de kinderen uit de onder- en middenbouw rekenen en taallessen deden op het plein en rond de school, werkten de leerlingen van groep 6 t/m 8 van obs de Kromme Akkers deze dag mee met een veldonderzoek van bioloog Jeroen Onrust. Voor een onderzoek van de RUG naar wormen deden zij -samen met de bovenbouwleerlingen van Op Wier- steekproeven op verschillende plekken in Ezinge en Garnwerd. Wat een mazzel dat het de hele dag miezerde; perfect weer om wormen te tellen!

Na een minicollege en het veldonderzoek wisten de leerlingen allemaal de pendelaar van strooiselworm te onderscheiden, wisten ze wat de kop en wat de kont van een worm was en wat die verdikking op een worm eigenlijk is (heet een zadel en geeft aan dat een worm volwassen is). En bovenal konden ze allemaal vertellen waarom wormen zo belangrijk zijn. ’s Middags hebben de bovenbouwleerlingen samen met de leerlingen uit groep 1 t/m 5 ook de grond rond de school onderzocht en hun opgedane kennis doorgegeven.
De RUG heeft wat data om te verwerken en de kromme rakkers zijn weer wat wijzer!

Ook zin om wormen te tellen? 9 en 10 april is een grote wormentelling waar iedereen aan mee kan doen: https://forum.nl/nl/meetactie-wormentelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.