€100 extra voor minimum inkomens

(via Gloed)

OPROEP Heb jij een inkomen op bijstandsniveau en moeite met betalen van de energierekening? Of ken jij mensen in Garnwerd, Feerwerd of Ezinge met een minimum inkomen? Deze mensen kunnen zich nu aanmelden voor het energieproject Zonnecarport Zuidhorn van GLOED. Elk huishouden krijgt 100 euro per jaar. Deelname is gratis!

Zonnecarport Zuidhorn
Op de parkeerplaats achter het voormalige gemeentehuis in Zuidhorn wordt door de gemeente Westerkwartier een zonnecarport gebouwt. Op dit dak komen ongeveer 1.100 zonnepanelen te liggen die groene energie opleveren. Dankzij onze Vrienden van GLOED kunnen we in samenwerking met de gemeente ervoor zorgen dat de opbrengsten terecht komen bij inwoners uit onze regio met een minimum inkomen.

Aanmelden
Tot 1 mei 2022 kunnen huishoudens met een inkomen op bijstandsniveau zich aanmelden op www.gloedgarnwerd.nl/zonnecarport. Er is plek voor 100 huishoudens uit Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Den Ham, Aduard, Zuidhorn en Noordhorn. Aanmelden en deelname is geheel gratis. Wees er snel bij: toekenning vindt plaats op volgorde van binnenkomst. 

100 euro per jaar
Aan het einde van het kalenderjaar maken wij de balans op en kijken we hoeveel zonne-energie er is opgewekt. Elke deelnemer krijgt elk jaar rond 1 december van de opbrengst een vast bedrag van € 100 uitbetaald. Dit bedrag is een gift en valt onder het giftenbeleid van de gemeente Westerkwartier. Dit betekent dat het bedrag niet bij je inkomen wordt opgeteld en je het zonder problemen mag aannemen en uitgeven.

Meer weten?
Download de folder
Kijk op de website van GLOED: www.gloedgarnwerd.nl/zonnecarport
of de Potjeswijzer: https://potjeswijzer.westerkwartier.nl/funds/68

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.