Spetterende zomerafsluiting Te Gast in Garnwerd

De Stichting Te Gast in Garnwerd organiseert zaterdag 15 september een concert van het internationale ensemble CaboCubaJazz.Vanaf 20.00 uur ’s avonds zal in de oude kerk van Garnwerd een mix klinken van dromerige Kaapverdische songs, opzwepende Cubaanse dansmuziek en avontuurlijke jazz.

CaboCubaJazz wordt geleid door meesterpercussionist Nils Fischer, bekend van onder andere de Cubop City Big Band, en pianist Carlos Matos, die wel de ambassadeur van de Kaapverdische muziek in Europa wordt genoemd. De overige bandleden, zangeres Dina Medina, bassist Yerman Aponte en drummer Armando Vidal, komen uit respectievelijk Cuba, Venezuela en Kaapverdië. Tijdens dit optreden speelt ook Pablo Martinez mee, een toonaangevende jonge Spaanse trombonist die klassiek is opgeleid, maar zijn roots in de jazz en flamenco heeft liggen.

Na razend enthousiaste reacties op hun albums ‘Rikeza y Valor’ en ‘Corason Africano’ volgden succesvolle optredens van CaboCubaJazz op onder meer het Havanna Jazz Festival en North Sea Jazz. De Volkskrant omschreef de muziek van het gezelschap als “ een stevige groovende melange van opwindende vraag- en antwoordzang, sensuele melodieën en weldadige koortjes, opgefleurd door sterke arrangementen en improvisaties.” Meer informatie op www.tegastingarnwerd.nl
(bron: Noorderkrant)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.