Sjans op het Hogeland! Een vrolijk afscheidscadeau van de gemeente Winsum.

Op 1 januari 2019 gaat de gemeente Winsum op in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het toneelstuk ‘Sjans op het Hogeland!’ is het afscheidscadeau van Winsum voor haar inwoners en wordt in de maand november opgevoerd. Het is een vrolijke theatervoorstelling waarin de bijzonderheden en eigenaardigheden van de dorpen van de gemeente Winsum op een luchtige manier worden neergezet.

De personages in ‘Sjans op het Hogeland!’ zijn de dorpen van de huidige gemeente Winsum en samen vormen zij families binnen de commune Winsum. En zoals wel vaker in families en communes gaat het over liefde, bedrog, trouw, afgunst en noaberschap. En in dit geval dus ook over sjans. Maar wie heeft nou sjans met wie? Is Rasquert op Feerwerd? En wie maakt de kop van Ezinge gek? Waarom stort Baflo haar hart uit bij Sauwerd en wat is het plan van Obergum? Nieuwsgierig? Kom kijken!

De voorstelling is te zien op de volgende data en locaties:

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november 2018 – De Hoogte, Winsum, om 20.00 uur

Vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018 – Dorpshuis Ezinge, om 20.00 uur

Vrijdag 16 november 2018 – Concordia Baflo, om 20.00 uur

Zaterdag 17 november 2018 – Dorpshuis Op Streek Den Andel, om 20.00 uur

Vrijdag 23 en zaterdag 24 november 2018 – Dorpshuis Ubbegaheem Sauwerd, om 20.00 uur

De voorstellingen zijn gratis toegankelijk maar je moet wel een kaartje reserveren. Dat kan bij de SKKW (de Stichting Kulturele Kommissie Winsum) die de voorstelling produceert: info@skkw.nl.

De komende weken kun je via berichten in de Wiekslag en op Facebookpagina ‘Sjans op het Hogeland’ al kennismaken met de verschillende karakters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.