Samen ‘geridderd’ 2016 in met nieuwe burgemeester Peter Nooren!

DSCF0030Vrijdag 8 januari genoten zo’n zestig dorpsgenoten van het buffet voorafgaand aan de Nijjoarsviside 2016. Allemaal met ‘geridderd in de orde van Garnwerd’. Een geel lintje prijkte op iedere Garnwerder als blijk van de dienst en/of betrokkenheid in 2015 en de komst naar de Doorrit. De afscheidnemende burgemeester opende het buffet en iedereen genoot van de kookkunsten en gezelligheid van Bert en barvrouw Maria.
Met dit tweede buffet lijkt een traditie toegevoegd aan de Nijjoarsviside. Het programma van de avond verliep verder (bijna geheel!) volgens al veel langer bewezen recept. Na een wissel van ouders met kinderen en het avondgezelschap, namen Thomasvaer en Pieternel ons traditiegetrouw mee door het wel en wee van afgelopen jaar. Maar daarna stokte het programma even…

De te benoemen burgemeester is eigenlijk nooit bij de Nijjoarsviside én was wat langer aan het werk dan eerder gedacht. Het was een totale verrassing toen de voorzitter van het bestuur en ‘Taxi Sonja’ hem om 21 uur stonden op te wachten in zijn keuken. In no-time stapte hij geheel opgefrist achterin met dochter en de al langer meedenkende echtgenote. Een paar minuten later werd Peter Nooren aangekondigd als onze burgemeester voor dit jaar. Precies 10 jaar nadat zijn vader burgemeester was verdient hij de eer. De ketting kreeg hij overgedragen van Pieter van Dijk, een flesje Drop-shot van de penningmeester!

Met Peter in huis startte eindelijk de inmiddels fameuze pub-quiz, waar ook dit jaar weer leuke vragen over het Garnwerdse, het Groningse en het wereldse in verwerkt waren. De strijd werd volop geleverd en tot hun eigen verbazing won het bestuur. Dus startte de rest van de gezelligheid met een discussie over ‘een doorgestoken kaart’.

Het was weer een avond vol gezelligheid en verrassingen met dank aan:

Lambertus, Erwin en Miente voor de tekst van T&P en de pub-quiz,
Christine en Uulco voor T&P,
Het bestuur voor de organisatie,
Hammingh voor het drankje van de zaak,
De gemeente voor de subsidie, en…

Uiteraard alle aanwezigen!

Reacties zijn gesloten.