Programma Sinterklaas & pieten

Intocht Sinterklaas & Pieten in Garnwerd
Op zaterdag 19 november mogen alle kinderen van Ezinge, Feerwerd en Garnwerd Sinterklaas en de pieten verwelkom op de kade voor café Hammingh in Garnwerd. Om 13.00 uur komt de boot aan. Traditioneel zorgt De Eendracht voor een muzikaal onthaal en spelen de mooiste Sinterklaas-klassiekers.

Schoentje zetten
Op vrijdagmiddag 18 november (16.00-17.30 uur) mogen kinderen t/m 7 jaar uit de drie dorpen (en omstreken) hun schoentje zetten in de Doorrit in Garnwerd. Op zaterdag 19 november na de intocht (13.30 uur) mogen zij samen met Sint en de pieten hun schoentje weer ophalen. Vergeet natuurlijk niet om een mooie tekening in je schoen te doen en je verlanglijstje.

Sinterklaasspeurtocht
Voor alle kinderen start direct na de intocht een Sinterklaasspeurtocht in alle drie dorpen. Sinterklaas en de pieten gaan in Garnwerd, Ezinge en Feerwerd speuren naar mooi versierde raamkozijnen met letters en hopen hulp te krijgen van heel veel kinderen. Om 13.45 uur starten ze met speuren in Garnwerd (vertrek vanaf café Hammingh), om 14.15 uur vertrekken ze vanaf de brug in Ezinge om aldaar te zoeken en om 15.00 uur speuren ze in Feerwerd (start bij de brug).
De speurtochtkaarten worden bij de intocht uitgedeeld en zijn verkrijgbaar in de kerken en op de scholen in de drie dorpen. Tot en met 27 november kan de oplossing van de speurtocht ingeleverd worden bij Garnwerd aan Zee. Alle speurneuzen krijgen natuurlijk een klein cadeautje.

Sinterklaas en de pieten verheugen zich erop om jong en oud weer te ontmoeten op zaterdag 19 november!

P.s. Hou deze website in de gaten voor eventuele last-minute wijzigen. De reis van Sinterklaas en de pieten is altijd vol verrassingen en wil daarom nog wel eens wijzigen… Je ziet het allemaal in het Sinterklaasjournaal dat morgen weer begint.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.