Programma Garnwerd Grandioos 2023

WOENSDAG 5 JULI T/M ZONDAG 9 JULI

Bijna is het weer zover, groot feest in Garnwerd. Garnwerd Grandioos gaat van start met een musical in de feesttent en eindigt op zondagavond met de Hollandse avond. Iedereen is van harte welkom. Voor
een aantal activiteiten is aanmelden vooraf verplicht. Welke activiteiten dat zijn en hoe u zich kan aanmelden, leest u in het programma hier onder. Er kan tussentijds iets wijzigen in het programma, de meest actuele informatie is te vinden op www.garnwerdgrandioos.nl.

WOENSDAG 5 JULI
19.30 uur | Musical
Garnwerd Grandioos begint al een aantal jaren met een musical van de leerlingen van de basisschool Kromme Akkers. Dit jaar is het de musical ‘Het goud van eiland Albatros’. Als er op het kleine eiland Albatros gouden munten uit de schat van kapitein Goudbaard worden gevonden, zorgt dat voor chaos, hilariteit en vooral goudkoorts. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral om 19.30 uur naar de feesttent.

DONDERDAG 6 JULI
15.30 uur | Kermis
De kermis wordt geopend net als vorig jaar door clown Joepie. Met haar rode dopneus, prachtige hoed en gehuld in een ballonnengewaad gaat ze er vast en zeker weer een vrolijke opening van maken. De kermis is er van donderdagmiddag tot en met zondagavond.

19.15 uur | Spelletjesavond
Iedereen die van darten, klaverjassen of sjoelen houdt, is welkom in de tent. Met een inleg van slechts € 5,- en een gratis kop koffie maak je kans op mooie prijzen. Wil je darten? Meld je dan van te voren aan.
Je kan bellen naar Derk Maatjes, telefoonnummer 06-12604740. Of je opgeven via de site www.garnwerdgrandioos.nl.
Voor het klaverjassen en het sjoelen hoef je je niet van te voren aan te melden. Je kan je vanaf 19.15 uur komen inschrijven. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

VRIJDAG 7 JULI
18.45 uur | Muziekbingo
Voor de jeugd is er een muziekbingo met de vertrouwde gezichten van de jeugdactiviteiten-commissie: Linda achter de Bingomolen, Arie bij de muziek en Miente als spreekstalmeester. Iedereen is welkom. Je
hoeft je niet aan te melden. Je bent vanaf 18.45 uur welkom in de tent. De bingo begint om 19.00 uur. Dus kom op tijd! Er zijn speciale bingokaarten gemaakt voor deze avond. De getallen staan kriskras op
de kaart, dus geen B 8 of N 35. Ook staan er namen van een artiest en/of titel van een liedje op. Zodra je een getal, artiest of titel van een liedje hoort, kras je dit aan op je bingokaart. Kortom, gewoon bingo maar net even anders.

20.15 uur | 4e editie Grote Garnwerd Grandioos Tentkwis
Vanaf 20.15 uur zijn alle teams van harte welkom voor de tent waar jullie worden
ontvangen. Zorg dat je als team compleet bent, want om 20.30 uur gaat de tentkwis
beginnen. Elk team kan zich aanmelden via tentkwis2023@hotmail.com. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 personen. In het uiterste geval kun je een team ook nog ter plekke op de avond zelf aanmelden, maar we stellen het zeer op prijs als je je van te voren opgeeft via het bovenstaande
mailadres. Bovendien kunnen we zonder opgave geen zitplaatsen garanderen. Vermeld bij je opgave per mail het aantal deelnemers en de naam van je team. Meer informatie over de tentkwis is te lezen in de gört.

ZATERDAG 8 JULI
12.00 uur | Braderie
Natuurlijk is er weer de jaarlijkse gezellige braderie van Garnwerd. De enthousiaste braderiecommissie is er druk mee bezig om voor een braderie met een zo gevarieerd mogelijk aanbod te zorgen. Het is weer een mix van standhouders die er al jaren komen en nieuwe standhouders. Er is een divers aanbod van kleding, speelgoed, haakartikelen, bloemen, woonaccessoires, dierbenodigdheden, antiek en brocante,
tapparfum, leuke gadgets, verzorgingsproducten en een rijk assortiment aan foodware. Via de facebookpagina Braderie Garnwerd worden standhouders voorgesteld en zijn de laatste nieuwtjes te volgen. Dus: ‘like’ de pagina. Mocht je enthousiast worden en ook op de gezelligste braderie willen staan, dat kan, we hebben nog plekjes vrij. Mail dan naar: braderiegarnwerd@gmail.com
De braderiecommissie is heel blij dat eetcafé Woaterbörgje weer open is en onderdeel van de braderie is. Zo kun je tussendoor of na 17.00 uur gezellig op het terras zitten.
En natuurlijk ontbreken de Freebikers niet. De Freebikers bieden voor een zacht prijsje een ritje op de trike of motor met zijspan aan voor het goede doel, de stichting Oxalis Depei 4 kids. Deze stichting heeft als doel om kinderen die door ziekte, mishandeling en misbruik beschadigd zijn weer een lach op hun gezicht te geven. Tot ziens op de braderie van Garnwerd!
U bent welkom vanaf 12.00 tot 17.00 uur.

19.00 uur | Ballonvaart
Ook dit jaar kan er weer meegevaren worden met een luchtballon. De luchtballon of bij voldoende deelnemers, luchtballonnen, moeten gereserveerd worden. Wilt u graag met een luchtballon mee? Meld
u dan aan bij Peter Nooren, telefoonnummer 06–53360078. Ook als u meer informatie wil, bel Peter. De kosten zijn € 155,- p.p.

22.00 uur | Coverband Flame
Dit jaar is de coverband Flame geboekt. Je kan zo de tent binnenlopen en genieten, de entree is gratis.
Remy, Johan, Mart, Remon en zangeres Lotte vormen samen Flame. Met z’n vijven maken ze er een energieke en interactieve show van waarbij je wordt meegezogen in een wereld van vele muzikale hoogtepunten die elkaar in razend tempo opvolgen. Dus beentjes van de vloer en dansen maar!
Als de band een pauze neemt, is het tijd voor Deejay Bas, oftewel Feest Deejay Bas. Feest is wat je krijgt als DJ Bas het podium heeft!

ZONDAG 9 JULI
12.30 uur | Braggeltocht
Alweer de 11e editie van de Braggeltocht. Het maximum aantal deelnemers is 1000. Er is een geweldig parcours uitgezet en er zijn nieuwe hindernissen. Voor de deelnemers die al vaker mee hebben gedaan
is het dus net zo nieuw als voor de nieuwe braggelaars. Als je niet meer mee kunt (of wilt) doen, is het erg leuk om te komen kijken. Tijdens de tocht zorgen onder andere DJ Kees en DJ Guus voor de nodige muzikale gezelligheid. De tocht start om 14.30 uur.

20.00 uur | Hollandse muziekavond
Garnwerd Grandioos wordt afgesloten met een vrolijke Hollandse muziekavond met veel verschillende artiesten. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis. Dit jaar zijn er een paar oude bekenden. Zo
staat Orlando Uitenwerf voor de derde keer in de feesttent. Melissa Smilda is het vorig jaar goed bevallen, want ze komt terug met haar vrolijke liedjes. En na jaren is Theo Driessen terug. Samen met Sandy vormt hij Kleintje Diep Triest en dat wordt weer als vanouds Nederlandstalige muziek in een stevig jasje. Jordi Weijer is er voor het eerst. Hij heeft net één van de populairste piratenknallers uit Groningen in een nieuw jasje gestoken, ‘Het spijt me’ van de band De Mario’s. Je kent het nummer vast. Dus dat belooft een supergezellig optreden te worden. Het is gelukt om de Drentse band Mooi Wark naar Garnwerd te halen. Dat gaat een groot feest worden, want de band is dol op improviseren en interactie met het publiek.
Hun muziek is vooral vrolijk en rock ’n roll! Om 24.00 uur zit Garnwerd Grandioos 2023 er dan op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.