Orgelbespeling in Garnwerd door Jakob Rozema

Zaterdagmiddag 15 juli zal Jakob Rozema het zevende orgelconcert van de reeks in 2023 verzorgen op het historische Van Dam-orgel van Garnwerd. Deze concerten beginnen steeds om 4 uur, zijn gratis toegankelijk en worden gegeven door enthousiaste organisten uit onze eigen omgeving.

Jakob (woonachtig in Haren) is één van de nieuwe aanwinsten, die dit jaar dus voor het eerst in Garnwerd een concert gaan verzorgen.

Zijn eerste kennismaking met het orgel was bij de kerkdiensten in zijn jeugd. Al snel was hij geïntrigeerd door dat imposante instrument, en ging op orgelles bij Carel van Aurich. Tot op heden volgt Jakob orgellessen bij Jan Luth. Van 1993 tot 2021 was hij organist in de GK te Onnen (in 2021 is de kerk helaas opgeheven). Vanaf 1997 is hij organist van de Ontmoetingskerk in Haren en sinds 2022 tevens bij de PKN Hervormde Kerk te Siddeburen. Het begeleiden van kerkdiensten geeft hem veel voldoening. Orgels en orgelspelen beschouwt hij als dagelijkse muziek-vitaminen.

Het programma van zaterdag 15 juli bestaat onder meer uit werken van Pachelbel, Händel, Zipoli en J.S. Bach en vele anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.