Orgelbespeling in de kerk door Brenda Baron

Op 22 juli zal Brenda Baron het historische van Dam-orgel van het kerkje van Garnwerd bespelen.

Brenda Baron (1969) is één van de organisten, die dit jaar voor het eerst meespeelt in de jaarlijkse orgelconcertserie in Garnwerd. Ze ontving haar eerste orgellessen op haar twaalfde en vanaf 1984 speelt ze bijna iedere zondag een kerkdienst ergens in de provincie. Ze is de laatste jaren één van de vaste organisten van Niekerk, Harkstede en Oostwold en als invaller speelt ze regelmatig in de Remonstrantse kerk van Groningen. Ze heeft les gehad van bekende Groninger organisten, zoals Adolph Rots, Piet Wiersma, Dick Dijk, Anco Ezinga, Erwin Wiersinga, Stef Tuinstra, Eeuwe Zijlstra, Leonore Lub en Johan Brouwer. Henk de Vries heeft haar uiteindelijk voorbereid op het diploma Kerkmuziek, dat recht geeft op de Bevoegdheidsverklaring III Organist.

In het dagelijks leven doceert ze het vak Nederlands aan het Harens Lyceum in Haren.

Het programma van Brenda zal onder meer bestaan uit werken van Antonio Vivaldi, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Christian Heinrich Rinck, Georg Friedrich Händel en Johann Sebastian Bach.

Zoals steeds bij de orgelbespelingen in Garnwerd in juni en juli, zal het concert plaatsvinden van 16.00 uur tot 17.00 uur en is de toegang gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.