Oproep: gooi geen eigen huisvuil in de kliko’s bij de molen!

Beste inwoners,
Aan zo ontzettend veel toeristen en dagjesmensen in Garnwerd zijn we niet echt gewend! Bij de molen was het daardoor de laatste tijd, met name na de weekends, een grote rotzooi: het prullenbakje was veel te klein en vogels pikten het afval eruit. Bij de jeu-de-boulesbanen lag het bezaaid met troep.

Samen met de gemeente heeft het bestuur een oplossing gezocht: de gemeente heeft nu drie grijze kliko’s bij de molen geplaatst, die twee keer per week geleegd worden, voorlopig gedurende deze warme vakantietijd.

Aan jullie allemaal de oproep geen misbruik van de situatie te maken, dus gooi geen eigen huisafval in deze kliko’s. Als de gemeente dit toch constateert, worden de kliko’s weer weggehaald. Help ons dorp netjes te houden!

Bestuur dorpsvereniging

2 reacties

  1. Deze kliko,s zijn natuurlijk een lokker voor de bootjesmensen om hun (huis)afval in kwijt te kunnen.
    Dat moet de gemeente toch ook kunnen begrijpen?

  2. De ondernemer die de ligplaatsen en jachthaven beheerd is verantwoordelijk voor afval van de bootjes. Ik spreek uit ervaring, als je gastvrij ontvangen wordt door de havenmeester is die verantwoordelijk voor het gebruik van de geboden voorzieningen. Ook de horeca moet zijn verantwoording nemen over het afval die door de verkoop van hun producten achterblijft. Persoonlijk heb ik een aantal keren de rommel opgeruimd en er ook een ondernemer op aangesproken, zonder resultaat. De bewoners van Garnwerd die hun afval in deze containers gooien moeten zich afvragen hoeveel zij in een jaar hebben bespaart. Van bezoekers die hun lunch pakketje gebruiken heb ik nooit afval gezien.
    De paar, vaak jeugdige gasten die alles achter hun kont laten vallen kunnen er door iedereen op aangesproken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.