Kinderopvang en BSO opent haar deuren in Garnwerd

Sinds maandag 29 augustus is er een kinderopvang voor 0 tot 13 jaar geopend in het gebouw van obs Kromme Akkers in Garnwerd. In de zomervakantie is hard gewerkt om een binnen- en buitenruimte te creëren waar heerlijk gespeeld, gegeten, gezongen en gerust kan worden. In de laatste vakantieweek kwam de inspectie en verleende de gemeente de vergunningen.
Deze opvang heeft het team van obs Kromme Akkers gerealiseerd in samenwerking met KindH en Waddenkind, twee organisaties die in de regio al diverse locaties hebben voor kinderopvang. Qua visie en ervaring sluiten deze partijen perfect aan bij het onderwijs op de school: een veilige en overzichtelijke omgeving waar de drang en energie om te leren en ontwikkelen aangewakkerd wordt. Leren doen zowel de basisschoolkinderen als de kinderen op de opvang zowel binnen als buiten; het verzorgen van de schoolkippen en de moestuin maakt bijvoorbeeld deel uit van een dag op de Kromme Akkers.

“Samen spelen zonder drempels, samen leren zonder grenzen. Als opvangorganisatie met deze missie passen we goed bij de waarden van de school waarin samenwerken en leren in de mooie groene omgeving tot de dagelijkse praktijk behoort.” (Alies Kap, KindH)


Over Kromme Akkers en opvang
Obs Kromme Akkers is een kleinschalige, gezellige en kwalitatief zeer goede dorpsschool met zo’n 60 leerlingen. Op de dagopvang voor kinderen van 0-4 is ruimte voor 8 kinderen per dagdeel. Op de BSO is er dagelijks ruimte voor 8 leerlingen van de Kromme Akkers welkom. Het is een combinatiegroep, met een gezamenlijke plek voor 16 kinderen.

Praktische informatie
Schoolleider Mark Miedema: “Mocht je meer informatie willen of even willen rondkijken op de Kromme Akkers? Kom vooral binnen of maak een afspraak via obskrommeakkers@lauwerseneems.nl of O594-628000.”
Voor meer algemene informatie en inschrijvingen kun je kijken op www.kindh.nl of 0595-432603

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.