Kennismaking Kromme Akkers met burgemeester Ard van der Tuuk

** via de streekkrant **

De tournee van Van der Tuuk startte afgelopen woensdag in de omgeving van Marum, waarna hij vrijdag verder ging met het gebied in en rondom Middag-Humsterland. Zo bracht hij onder andere een bezoek aan basisschool de Kromme Akkers in Garnwerd. Om 11.15 uur werd de burgervader door directrice Brenda Oostra en de kinderraad van de kleine dorpsschool ontvangen. “Wat fantastisch om hier te mogen zijn”, zei Van der Tuuk bij binnenkomst. “En wat een geweldig onthaal!” De burgemeester van de gemeente Westerkwartier kreeg vervolgens een rondleiding over het gehele terrein van de school. Zo nam de kinderraad de burgervader onder andere mee naar de pannakooi, de schoolkippen, de moestuin en de Kromme Winkel, waar de leerlingen zelfgekweekte producten verkopen. Vervolgens verplaatsten ze zich naar binnen, waar Van der Tuuk een kijkje mocht nemen in alle verschillende lokalen van de school. In elke klas kregen de leerlingen en docenten ieder een persoonlijke handdruk.

In het lokaal bij de groepen 6, 7 en 8 deed de burgemeester verschillende spelletjes en kreeg hij de moeilijkste vragen op zich afgevuurd. “Woont u in net zo’n groot paleis als de Koning?”, vroeg één van de jonge leerlingen. Het zorgde voor een grote glimlach op het gezicht van Van der Tuuk. “Helaas niet”, lachte hij. “Ik woon gewoon in een normaal huis in Schipborg. Maar het lijkt me wel een goed idee om ook in zo’n groot paleis als onze Koning te gaan wonen”. Eén van de andere leerlingen vroeg zich af of Van der Tuuk altijd al burgemeester wilde worden. Maar dat is niet het geval. “Ik wilde vroeger piloot worden”, liet de burgervader weten. “Iets heel anders, wat niet gelukt is. Maar ik ben ontzettend blij met mijn huidige functie”. De leerlingen grepen het vragenrondje ook aan om hun eigen wensen op de school kenbaar te maken. “We willen een groot klimrek en een natuurplein”, lieten ze weten. De aanwezige gemeentewerkers noteerden de verzoeken, die binnenkort officieel worden ingediend bij de gemeente. Na zo’n half uur verliet Van der Tuuk de school, maar niet zonder een gepast afscheid. Alle leerlingen van de school voerden op het schoolplein een fantastische dans op voor de nieuwe burgemeester van het Westerkwartier. De burgervader genoot zichtbaar en kon het, na even aarzelen, niet laten om zelf ook mee te gaan dansen. Het zorgde voor fantastische beelden, die onder andere te zien zijn op de Facebookpagina van de Streekkrant.

Directrice Oostra kijkt terug op een geslaagde kennismaking met Van der Tuuk. “Ik heb een heel positief beeld van de burgemeester”, laat ze weten. “Hij is gericht op de kinderen, luistert goed, is actief en doet mee. Dit alles past ook bij de visie van onze school; betrokken zijn en plezier uitstralen”. Een aantal maanden geleden meldde Oostra de Kromme Akkers zelf aan voor een kennismaking met de gemeente. “Wij zijn nieuw in de gemeente Westerkwartier en we willen de school graag op de kaart zetten”, gaat de directrice verder. “We willen ons als het ware in de kijker spelen. We hebben ook grootste plannen om als school een multifunctionele functie te gaan spelen in het dorp. Hierbij staat actief leren voorop. Hiervoor hebben we onder andere een nieuw gebouw nodig, want deze die we nu hebben is al ontzettend oud. Binnenkort dienen we hiervoor een plan in. Vandaag heeft de burgemeester in ieder geval al kennis kunnen maken met ons”.

Na het bezoek aan de Kromme Akkers vervolgde Van der Tuuk zijn kennismakingstournee naar onder andere Saaksum en Feerwerd. Hij sloot zijn dag af in Oldehove, waar de burgemeester deelnam aan een heerlijke pot wandelvoetbal met vv OKVC en vv Ezinge. Een voortreffelijke afsluiting. De volgende kennismakingsbijeenkomsten met Van der Tuuk zijn op 31 oktober, 7, 17 en 22 november.

Het hele artikel + foto’s is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.