Inloopconcert orgel, cello en mezzosopraan in de kerk

Zo langzamerhand is het bekend bij de muziekliefhebbers: elke zaterdagmiddag van 4 tot 5 uur worden er in de maanden juni en juli orgelbespelingen gehouden in de 13e-eeuwse kerk van Garnwerd. Het concert van 8 juli belooft weer een bijzonder concert te worden, omdat het historische orgel samen te horen zal zijn met cello en ook met mezzosopraan.

Albert Viersen, organist in Ezinge en Saaksum, houdt ervan om samen te spelen met andere muzikanten, sinds jaar en dag verzorgt hij het inloopconcert met cellist Tjalling Nijboer en sinds enkele jaren ook met mezzosopraan Esther van Dijk. Esther verzorgde onlangs het 4 mei- concert in de kerk van Garnwerd. Dit concert, georganiseerd door Stichting te Gast in Garnwerd, was onderdeel van het landelijke initiatief Theater na de Dam, dat de herinnering aan WO 2 levend wil houden. Esther is ook vocal coach, studeerde o.a. aan het conservatorium in Den Haag en haar repertoire bestaat uit opera, oratorium en lied. Ze woont in Ezinge en geeft van daaruit zanglessen en workshops aan jong en oud.

Dat orgel, cello en mezzosopraan goed zijn te combineren hopen Albert, Tjalling en Esther te laten horen op 8 juli.

Op het programma staan deze keer bekende en ook minder bekende werken, voornamelijk uit de 19e en 20e eeuw van o.a. Lemmens, Liszt, Reinecke, Davis, Lehmann, Puccini, Schumann, Flégier en Morricone.

Het programma voor zaterdag 8 juli is als volgt:

Plaats: Garnwerd, N.H kerk;

Tijd: 16.00 – 17.00 uur;

Orgelbespeling door Albert Viersen, samen met Tjalling Nijboer (cello) en Esther van Dijk (mezzosopraan).

Werken van o.a. Lemmens, Liszt, Reinecke, Davis, Lehmann, Puccini, Schumann, Flégier en Morricone.

Zoals steeds is het geheel een informeel gebeuren en is de inloop gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.